Old Boy-film

Nem tudom, hogy csak én vagyok-e lemaradva, vagy tényleg elsikkadt a hír, miszerint úgy néz ki, lassan célegyenesbe fordul az Oldboy-remake? Park Chan-wook dél-koreai rendező kultikus 2003-mas filmje az egyik első ázsiai filmes élményem volt, ezért kissé szemöldökráncolva pötyögöm ezt a bejegyzést, de mivel képregényes vonatkozása (is) van, ezért nyilván helye van az oldalon.

Szóval már évek óta keringenek hírek egy hollywood-i remake kapcsán, és úgy néz ki, hogy idén ősszel elkezdik forgatni a filmet. A főszerepet Josh Brolin játsza majd, a rendezői székbe pedig Spike Lee ül majd.

A történet nagyjából annyi, hogy egy férfit a nyolcvanas évek végén bezárnak egy ablak nélküli helyiségbe, és csak 15 év múltán engedik ki. Szabadulása után egyből a rejtélyes rosszakarói nyomába indul, de rá kell jönnie, hogy a tizenöt éves bezártságnál sokkal durvább terveik vannak vele.

A képregényes vonatkozásról pedig egy (elég régi, nézzétek el nekem) cikkben meg is emlékeztem. Aki nem szeretné elolvasni, annak legyen elég annyi, hogy Garon Tsuchiya és Nobuaki Minegishi nyolc kötetes (Amerikában Dark Horse, Németországban a Carlsen Verlag adta ki) mangáján alapult a koreia film. Csavaros történet, nagyszerű rajzokkal, de a film nem szolgai adaptációja volt a sztorinak, így aki mindkettőn végigrágja magát, az nagyjából két külön sztorit (főleg a történet második felétől), ennek megfelelően két külön befejezést kap.

Forrás: ANN