Nyitott Könyvműhely 2010.

Scott Pilgrim, Lencsilány, Elhasznált világ, ‘Embroideries’ és A Dilbert-elv.
A Nyitott Könyvműhely elkövetkező hónapjainak várható megjelenései!

Bryan Lee O’Malley Scott Pilgrim #1

(megjelenik: 2010. április)

[toc]Szóval ki a fene is az a Scott Pilgrim?
Egy 23 éves srác, aki egy nagyvárosban él egy meleg lakótárssal, és igyekszik valahogy elboldogulni ebben az őrült világban. Van egy zenekara. Lusta. Szereti a videojátékokat.
És emellett még az új lányt, Ramona Flowerst is nagyon kedveli, de ahhoz, hogy elnyerhesse a szívét, először le kell győznie a lány hét ördögi expasiját. Bizony, hetet! És mind valóban ördögi! Lucas egy izompacsirta. Todd természetfeletti képességeit felhasználva játszik basszusgitáron. Az Ikrek egyszerűen csak ketten vannak. Matthew Patel pedig indiai. És a többiekről még nem is beszéltünk!

Scott Pilgrim a kanadai képregényrajzoló, Bryan Lee O’Malley számtalan díjat elnyert és a kritikusok által felmagasztalt képregénysorozatának főhőse. A történetét feldolgozó nagyjátékfilm, a Scott Pilgrim vs. the World 2010-ben kerül a mozikba. Bár a könyvekben felfedezhetők a szuperhős történetek, vagy akár a mangák bizonyos jellemvonásai, az egész mégis egy teljesen egyedülálló képregénnyé áll össze. Fiúk és lányok! Kicsik és nagyok! Gyerünk, mindenki! Olvassatok Scott Pilgrimet! Bár 13 év alatt jobb, ha csak szülői felügyelettel.
(Jobb oldalt az eredeti borító látható!)

Lakatos István: Lencsilány

(megjelenik: 2010. május)

A fiatal képregényrajzolóra akkor figyelt fel a szakma, amikor 2009-ben Miserere homine című munkájával elnyerte a legjobb magyar képregénynek járó Alfabéta díjat kép-novella kategóriában. Ám a képregény műfajának kedvelői számára korábban sem volt ismeretlen a neve: különleges stílusának hamarabb voltak elszánt rajongói, minthogy a munkái megjelentek volna nyomtatásban. Az Alfabéta díj elnyerését újabb és újabb sikerek követték: az Aranyvackor Mesepályázaton a Dobozvárossal a Litera és a Könyvmolyképző kiadó különdíját is elnyerte, a történetből pedig a jövőben feltételezhetően regény is készül. A kritikusok szerint stílusa „Tim Burton és a késő szocialista magyar mesekönyvek képi világának felezőmerőlegesén helyezkedik el”

Lakatos István várva várt első önálló kötete legnépszerűbb figurájának Lencsilány kalandjainak a gyűjteménye. A karaktert a szerző egy volt szerelméről mintázta, aki saját bevallása szerint máig meghatározó alakja az életének. Az egyszerre félelmetes és gyermekien bájos történetek egy furcsa álomvilágba repítik el az olvasót, aminek meglepően nehéz kikerülni a hatása alól.

Oldalak: 1 2