Ninja Scroll DVD

Hamarosan újabb régóta esedékes megjelenést tudhatunk le a Navigátor Film jóvoltából: április végén érkezik DVD-n a Ninja Scroll, méghozzá nem is akármilyen kiszerelésben.

Részletek a kiadó sajtóközleményéből:

A Navigátor Film büszkén mutatja be a japán animációs filmek egyik legnépszerűbb klasszikusát, a Ninja Scroll-t. A legendás rendező, Kavadzsiri Josiaki (D, a vámpírvadász – Vérszomj, Animátrix) kultikussá vált filmje a japán mondák világát eleveníti meg a modern akciófilm eszközeivel. Egyike azoknak alkotásoknak, amelyek a nyolcvanas évek végén, valamint a kilencvenes évek elején új utakra terelték a japán animációt, és híressé tették az egész világon. Kavadzsirit egy csapásra a legünnepeltebb animációs rendezők közé emelte, hatása pedig a mai napig tetten érhető számos műfajban. Sikerét elsősorban a kirobbanóan látványos, kreatív párbajoknak, és a sablonokon átlépő, zsarolással, megtévesztéssel, erotikával fűszerezett misztikus történetnek köszönheti. A japán kultúrával ismerkedőknek is bepillantást enged a XVII. század legendáinak bátor harcosokkal és gonosz démonokkal teli világába. Bár a Ninja Scroll-t eredetileg csak videón történő bemutatásra szánták, így kisebb költségvetéssel és stábbal készült, mint egy átlagos mozifilm, mégis az olyan szuperprodukciók között szokták emlegetni Kavadzsiri és a Madhouse stúdió munkáját, mint az Akira, a Ghost in the Shell, vagy Mijazaki Hajao filmjei.

A történet

Dzsube Kibagami, a legendás harcos magányosan vándorol az országban. Útja során megment egy gyönyörű nindzsanőt, Kagerót, akinek társait lemészárolta Tesszaj, a démoni erejű harcos. Kagero a közeli Koga nindzsa klán tagja, és azért indult útnak, hogy kiderítse, mi okozta azt a szörnyű járványt, ami egy egész falut kipusztított. Hamar kiderül, hogy a támadó nincs egyedül, ő csak az egyik Kimón nyolc ördöge közül. Dzsube nem menekülhet előlük, egytől-egyig le kell győznie őket, ha életben akar maradni, de nem pusztán a saját élete a tét: egy olyan összeesküvés nyomaira bukkan, ami az egész sógunátus jövőjét veszélybe sodorhatja.

A DVD

A Ninja Scroll várhatóan az április 19-20-án megrendezésre kerülő SakuraCon 2008 rendezvényen fog megjelenni DVD-n, duplalemezes, exkluzív, fémdobozos kiszerelésben. Az első lemezen az eredeti, 4:3-as képaránnyal, míg a másodikon szélesvásznú, 16:9-es változatban szerepel a film. Mindkét korongon japán 5.1 és DTS, valamint magyar 5.1-es hang, és magyar felirat választható. A kiadvány extrái között található interjú a rendezővel, kisfilm a magyar szinkron készítéséről, és a nindzsák hagyományainak magyarországi követőiről. A szöveges extrákból megismerhető a Dzsube-legenda, és a rendező filmográfiája is. Az extrák sorát a filmhez készült vázlatok és előzetesek zárják. A kiadvány ára 4.990 Ft lesz.

A fentiekhez annyit tennénk hozzá, hogy ez a bizonyos fémdoboz ún. steelbook lesz: decemberben a Transfomers is ilyen csomagolásban jelent meg.

Forrás: dvdextra.hu