Egy anime miatt halt meg a 10 éves fiú

Naruto című anime-sorozatot másolták le azok a gyerekek, akik fejjel lefelé elásták a homokozóba társukat Seattle-ben. Csak akkor vették észre, hogy baj van, amikor a tíz éves kisfiú már nem kapálózott. A gyereket helikopterrel szállították kórházba, másnap azonban meghalt.

A Magyarországon is sugárzott Naruto című japán amine-ben látottakat másolta le az a tíz éves kisfiú, aki hétfőn este halt meg Seattle-ben. Codey Porter csak a rajzfilmsorozat főszereplőjét akarta utánozni, amikor arra kérte barátait, hogy ássák be a kerti homokozóba. A sorozat főszereplője, Uzumaki Naruto ugyanis gyakran kerül ilyen helyzetbe, főleg, ha Gaara nevű másik nindzsával kerül összetűzésbe. Garanak ugyanis hatalma van a homok felett, azzal támad és védekezik, így például képes folyékony homokcsapdába zárni ellenfeleit.

Az eset még vasárnap délután történt Codey Porter egyik barátjának kertjében, ahol öt tízéves fiú, állítólag saját kérésére fejjel lefelé beásta a kisfiút a homokba. A felnőtteknek csak akkor szóltak a gyerekek, amikor észrevették, hogy Codey már nem csapkod a kezével. A fiú légzése az orvosi jelentések szerint leállt, agya oxigénellátása több percen át szünetelt. A gyereket a közeli kórházból mentőhelikopterrel szállították a Seattle-i Központi Kórház gyermektrauma osztályára, ahol azonban alig egy nappal később meghalt.

A helyi sheriff a játék mind az öt túlélőjét kikérdezte, akik mind azt állították, hogy Codey kifejezetten kérte, hogy fejjel lefelé ássák a homokba. A sheriff szerint tragikus baleset történt.

A Naruto Kisimoto Maszasi mangája, 2002 óta anime is készül belőle. Főhőse és névadója Uzumaki Naruto, a hiperaktív nindzsa, akibe gyerekkorában bezárták Kyuubit, a kilencfarkú rókadémont. A rajzfilm-sorozatban több nindzsa-csoport küzdelmét követhetjük végig, Naruto a hetes számú csoport tagja.

Forrás: index.hu