Netes Sajtókörkép #40

A képregény, mint oktató eszköz üdítően új megvilágításba kerül Kerek Roland Sulinet-es cikke nyomán: annak érdekében, hogy a diákok a kötelező olvasmányokat még könnyebben feldolgozhassák, készítsenek rövid képregényt Henrik Lange könyve alapján! Zseniális ötlet, teljességgel működhetne az általános iskolákban.

A mozik még játszák a Két kaliber című filmet, aminek az alapját egy 2 Guns című képregény szolgáltatta. A miniről Bayer Antal és Rusznyák Csaba is megemlékezett.

2guns-comics

Az Értünk.hu ifjúsági webmagazin Istenes Noémit faggatta, aki Képregényturizmus című szakdolgozatával második helyezést ért el a Magyar Turizmus Zrt. pályázatán.

Hasznos cikk az MKSZ Blogján, Asterix-rajongóknak: Asterix története Franciaországban és itthon.

A Nők Lapja Café cosplayes cikkét nálunk, a főoldalon is olvashattátok.

Sorozatguru a közelgő Haven képregényről.

Alex Kurtzman tervei a Locke & Key képregény-adaptációval a filmadatbazis.hu-n. Ugyanerről a filmtervről a Mozinet is beszámolt.

Fazekas Attila és Horváth Henrik következő közös munkája a Géza és István lesz, melyről Verebics János számolt be saját blogján.

Menetrendszerű, mégsem unalmas. Mi az? Hát persze, hogy a GeexKomix 65. része, amelyben szó van a legújabb Batman: Black and White első füzetéről, illetve egy maréknyi független képregényről.

TomiStark a Cinestar.hu-n gondolkozott el arról, hogy melyik az a 10 Marvel-karakter, aki saját filmet érdemelne.

Boros András a Kötve-fűzve blogon írt Neil Gaiman és Andy Kubert Batman: Whatever Happened with the caped crusader című képregényéről.

Recenziók:
Bayer Antal: Dampyr #4 (MKSZ Blog)
Bayer Antal: Dampyr #5 (MKSZ Blog)
Bayer Antal: EpicLine #1 (MKSZ Blog)
Freevo: Slusszkulcs Klán (SFportal)
Rusznyák Csaba: Epicline #1 (Könyvesblog)