Netes Sajtókörkép #4

Mivel a vártnál jóval több képregényes cikket találok meg (kisebb-nagyobb segítséggel) az interneten, ezért a havi egy Netes Sajtókörkép igencsak kevésnek bizonyult. Innentől kezdve folyamatosan fogom számozni a posztokat, és hogy “tiszta lappal” indulhassak, ehhez a roppant szimpatikus 4-est választottam. Ugyanis mióta itt él a Blog, azóta ez a negyedik ilyen című bejegyzés. Átszámozás, nagy ügy, volt már ilyen a képregény-történelemben, nem is egyszer.

Na de a lényeg:

Bayer Antal a Nero Blanco Blogon ezúttal a hetvenes években a Fülesben megjelent kubai Dien Bien Phu című képregényről, illetve alkotóiról “rántja le a leplet”. Igazi hiánypótló írás, nem véletlenül ezzel kezdtem.

Verebics János blogját egyszer már ajánlottam a figyelmetekbe, aki azóta is csak úgy ontja magából a főleg klasszikus magyar képregényekkel foglalkozó cikkeit.

Ezek közül néhány:

Fazekas Attila 40

Mikrobi visszatér?

Egy pályázat margójára – Szabó László: Lóvátett gengszterek

A jövő emlékei – sci-fi illusztrációim a nyolcvanas évekből

Ki más, ha nem a Random virtuális képregénymagazin publikálna egy cikket az internet világnapja alkalmából, főként a korai netes képregényekre fókuszálva, Emtrexx tollából?

Chavez folytatja kultúrmisszióját, ezúttal Rick Remender és Tony Moore
XXXombies című képregényét vette górcső alá.

Recenziók:
Emtrexx: Theo 2 (Emtrexx.kepregeny.net)
Rusznyák Csaba: Walking Dead 4 (Könyvesblog)
Bauman Tamás: Deveraux 1-4 (ekultura)