Meleg képregényhősök

Már megszokhattuk, hogy ha a két amerikai nagykiadó közül az egyik meglép valamit, szinte biztos, hogy a másik is megpróbálkozik valami hasonlóval. Bár már régóta nem számít tabunak a homoszexualitás a képregényekben, azért ehhez hasonló hírekre még mindig felkapja a fejét az olvasó.

Történt ugyanis, hogy néhány teaser kép után a Marvel bejelentette, hogy már régóta meleg karakterük, Northstar az Astonishing X-men 50. számában megkéri barátja, Kyle kezét, a rá következő számban pedig az esküvőt is megtartják.

A DC sem késlekedett sokat, és bejelentette, már amennyiben ezt bejelentésnek lehet nevezni, hogy az egyik fontos, központi karakterük melegként tér vissza az újraindított DC-univerzumba. Scott Snyder és Geoff Johns Twitteren megjelent pletykáiból a rajongói oldalaknak annyit sikerült leszűrni, hogy férfi nemű képregényhősről van szó, és hogy (elvileg) a DC-reboot óta nem láthattuk. Ez azért is furcsa, mert a reboot során boldog-boldogtalan kapott sorozatot, vagy felbukkant valahol. A válasz valószínűleg nem sokáig várat magára.

[MTI] A szuperhősök világának első melegházasságára készül idén júniusban az amerikai X-Men képregénysorozat két szereplője.

A Marvel Comics kiadó bejelentése szerint a Northstar néven ismert kanadai Jean-Paul Beaubier az Astonishing X-Men sorozat május 23-án megjelenő 50. számában fogja megkérni párja, Kyle Jindau kezét.

„A Marvel univerzuma mindig igyekszik reflektálni a képregényen kívüli világra, ezért arra törekszünk, hogy karaktereink, azok egymással való viszonya és maguk a történetek is a valóságból táplálkozzanak” – hangsúlyozta közleményében a kiadó főszerkesztője, Axel Alonso. Az emberfeletti gyorsaságra és repülésre képes Northstar, valamint kedvese a sorozat június 20-án megjelenő 51. számában fogja kimondani a boldogító igent.

A szuperhősök világában eddig egyedülállónak számító fordulatot a képregény-árusok közül sokan igazi ceremóniával fogják ünnepelni. A szúrós kékszemű, ezüst-fekete hajú Northstar és Kyle 2009 óta alkotnak párt, ám a Marvel nem ígéri, hogy hősei boldogan fognak élni, amíg meg nem halnak.

Mint azt a közleményében finoman megpendítette: „Vajon simán fognak alakulni a dolgok a New York-i esküvőig, vagy veszély leselkedik rájuk a sarok túloldalán?”

[HVG] Superman, Wonder Woman, Batman, The Flash. Melyik legyen homoszexuális?

A szuperhősök munkáltatója bejelentette, hogy egyik karakterük nemsokára coming outolni fog, azaz bevallja, hogy meleg. A DC Comics Barack Obamára reagál, aki május 9-én az ABC csatornának adott interjújában kijelentette, hogy támogatja az azonos neműek házasságát. Obama a beszélgetésben elmondta, hogy feleségével és gyermekeivel is megbeszélte a problémát, és az elfogadással kapcsolatban arra jutott, hogy „úgy kell viselkedni másokkal, ahogy mi is szeretnénk, hogy velünk viselkedjenek”. Azóta számos sztár üdvözölte a bejelentést, Will Smith és Jay-Z is kifejezte elismerését, a DC Comics vezetőségét pedig arra inspirálta a kinyilatkoztatás, hogy saját házuk táján is tegyenek valamit a melegekért – ad hírt a designtaxi.com.
Azt még nem lehet tudni, hogy melyik emberfölötti képességekkel rendelkező hős vall színt.