Netes Sajtókörkép #39

Valljuk be hogy ami jó, azon nem érdemes változtatni. Ilyen egy győztes csapat, egy jó munkahely, egy odaadó feleség, a Marvel+, és természetesen ilyen a Netes Sajtókörkép is, melyet itt a kilencedik.hu-n is folytatni szeretnénk. A „keresőmotorjainkat” már beüzemeltük, a korábbinál szélesebb körből igyekszünk összeszedni a képregényes témájú, vagy az olvasóinkat kicsit is érdeklő cikkeket. Ettől függetlenül ha úgy érzed, hogy „Te egy blogger vagy, aki már a századik képregény-kritikáját teszi fel saját blogjára, és a Kilencedik.hu-s srácok már megint nem vettek észre”, akkor add le a drótot, és attól a pillanattól kezdve egyetlen bejegyzésedet sem mulasztjuk el. Szóval jó szórakozást az elmúlt időszak terméséből összeállított válogatás böngészéséhez!

A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet által idén is meghirdetett képregénykészítő pályázaton nyertes Schulek Frigyek Két Tanítási Nyelvű Építőipari Szakközépiskola beszámolója a megmérettetésről az intézmény honlapján.

Rusznyák Csaba Kick-Ass cikke a Könyvesblogon olvasható.

kick-ass-panel

Illés Attila képregényes témájú cikke Villám Vili és a szegedi X-men címmel a Szegedma oldalán található.

Mse szerint a világ az ifjúsági irodalmi művek filmes adaptációiról, távolról érintve a képregényeket.

A pókert kedvelők számára rögtön két olvasmány: a pokerstrategy.com-on a +EV képregénysorozat alkotójával, Bobby Crosby-val készült interjú, a pokernews.com magyar aloldalán pedig a hamarosan megjelenő Final 9 beharangozója található.

Lakatos István készített interjút Tálosi Andrással az EpicLine! kapcsán. Ugyanezen okból jómagam Barta Szabolcsot faggattam.

Az SFMag az idei Hugo-díjra jelölt képregények közül hármat vett górcső alá. Pusztai Dániel és Juhász Viktor cikkeiben a Saucer Country, a Saga és a Grandville Bête Noire képregényekről olvashatunk. A díjkiosztót egyébként szeptember elején meg is tartották, és a Saga zsebelte be a legjobb képregénynek járó elismerést, míg a legjobb film a Bosszúállók lett.

Az MKSZ blogján Kovács Milán beszélget a nemzetközi karrierjét ügyesen egyengető Huszka Zsomborral: az interjú első etapja itt olvasható, itt pedig a második, a harmadikért pedig ide kell kattintani. A negyedik, befejező rész pedig 09.09-én, 09:09-kor került ki ide. Láttátok ezt a sok kilencest?!

A Geekz blogon két újabb epizóddal gazdagodott a GeexKomix: 63. és 64. rész.

Baranyai András interjú a KreativOnline oldalán.

baranyai-andras-kepregeny

Nem teljesen ide vágó, de vélhetően sokak számára érdekes cikksorozatra bukkantam a Filmvilág blogján. Csiger Ádám a japán nindzsafilmek és Lucas Star Wars-filmjei közti hasonlóságokat mutatja be. A két rész itt és itt olvasható.

Szücs Gábor a Szabad Föld Online-on interjúvolta meg Sajdik Ferencet.

Verebics János rengeteg újabb hasznos cikkel jelentkezett az elmúlt időszakban:
Szent István emlékezete a magyar történelmi képregényben
Max Brand
A képregény háborúba megy – Vietnam
Hód és a régi kémek dicsérete
A képregény hősei: Kloss kapitány

Com-x90 blogja is érdekes cikkekkel frissült időközben:
Hellblazer: Original Sins
Lone Ranger Omnibus 1.
Star Wars Omnibus: Wild Space vol. 1.

Bayer Antal Nero Blanco blogja nemkülönben:
Monte Cristo grófja
V for Vendetta (képregény és film)
Tintin kalandjai DVD
A másik Tony Stark
Prealfabéta

Recenziók
Galgóczi Tamás: Asterix és a hősök pajzsa (ekultura.hu)
Szabó Dominik: Star Wars – Old Republic – Veszélyes béke (ekultura.hu)
Mezei Attila: A hívó (ekultura.hu)
Bayer Antal: Hihetetlen Pókember Különszám 2013 (MKSZ Blog)
Bayer Antal: Hihetetlen Pókember #10 (MKSZ Blog)
Bayer Antal: Dampyr #1-2 (MKSZ Blog)
Bayer Antal: Dampyr #3 (MKSZ Blog)