Netes Sajtókörkép #16

Ejha, igencsak elszaladt az idő a legutóbbi netes cikközön óta. Ami különösen azért rossz, mert utólag igen nehéz összecsipegetni a megjelent cikkeket, de természetesen ismét megpróbáltuk.

Az utóbbi időben egyre aktívabb (képregényes értelemben – is) Könyvesblogon Rusznyák Csaba csak úgy ontja a cikkeket. A teljesség igényével először a Watchmen előtti időkről közölt egy összefoglalót, hogy aztán rávethesse magát az utóbbi időben megjelenő Watchmen-közeli képregényekre. Érdekes felsorolás – amiből (a fórumról tudjuk) kimaradt Horváth Henrik – a magyar rajzolók külföldi eredményeit ecsetelő Magyar képregényesek Amerikában című írás. Szintén olvasásra érdemes az itthon eddig méltánytalanul mellőzött Fenegyerekről szóló cikk, valamint a DC reboot óta eltelt egy évet bemutató poszt.

Verebics János saját hanga-projektjének állását mutatja be Manga nyelven megszólalni V. című írásában.

Bayer Antal is több cikket közölt az elmúlt időszakban. Az Azzarello-Risso páros legújabb, Spaceman című képregényét mutatja be saját blogján, melyet egy ígéretesen hangzó Miért nem jó minden szuperhősös képregény című írás követ. Az MKSZ blogján pedig a jelenleg futó Batman-sorozatokról emlékezik meg. Szintén itt olvashatunk egy képes beszámolót az Egri csillagok képregényváltozatait bemutató előadásról.

Com-X90 folytatja egyszemélyes hadjáratát, és többek között Jokerről, a Smallville-ről, Aquaman-ről és a Kick-Ass-ről is ír saját blogján. Kérem, ha felfedné magát e titokzatos cikkíró, ne habozzon!

Az egyik legjobb, mostanában megjelent netes cikk lett a “kívülről” érkezett Wichshund Zoltán brüsszeli képregénykiállításról szóló képes beszámolója, amely a Bélyegvilág.net-en jelent meg.

Dani Áron a prae.hu-n mutatja be a Kingpin két füzetes sorozatának első néhány epizódját: Pókember és Marvel+.

Végül, de természetesen nem utolsósorban itt, a Kneten olvasható Fodor Péter élménybeszámolója az 5Picnic nevű, korántsem átlagos rendezvényről.

Recenziók:
Bayer Antal: Lucky Luke Pinkerton ellen (MKSZ Blog)
Galgóczi Tamás: Asterix az Olimpián (ekultura.hu)
Galgóczi Tamás: Geronimo Stilton – Az első szamuráj (ekultura.hu)
Bauman Tamás: Elillanat (ekultura.hu)
Dani Áron: A Hihetetlen Pókember 1-3 (prae.hu)
Dani Áron: Marvel+ 1-4 (prae.hu)