Netes Sajtókörkép #13

Az elmúlt időszak legfontosabb hazai megjelenése minden bizonnyal a Felvidéki-Pertics-páros Papp Laci-képregénye volt, amiről rögtön hárman is megemlékeztek: Bayer Antal saját élményeit „felhasználva” vizsgálta a füzetet, Mráz István a Könyvparadicsomnál osztotta meg a véleményét, míg Dani Áron a prae.hu portálon írt a füzetről. A Magyar Nemzet Online pedig interjút közöl az alkotópárossal.

Verebics János blogja a jól megérdemelt pihenőidejét tölti, de csakis azután, hogy újabb írásokkal gazdagodott. Folytatódik ugyanis az online Képregényiskola a harmadik résszel, valamint alakulgat János mangás projektje is, amelynek jelenlegi állásáról a Legyen hát a neve hanga, valamint A Gál utcai csajok színre lépnek című posztjai tudósítanak. Verebics Jánosnak egyébként gratulálunk a blogja 10000. látogatójához: ez bizony még gombócból is sok!

A Népszabadság Online újságírója a neves illusztrátor-karikaturista Sajdik Ferencről ír.

A Filmtekercs.hu főként filmekkel foglalkozó portál indulásakor előszeretettel szemezgetett a friss képregényes megjelenésekből. Így a Papírfény című rovatuk indulása után írtak Varró Attila Kult-Comics című könyvéről, meg a Persepolisról. Hosszas hallgatás után azonban, az új Batman-filmnek is köszönhetően, Molnár Kata Orsolya elővett néhány itthon megjelent Batman történetet.

A The Funvee blognál Dr. Sinestro tekintett vissza kicsit az Arkham Elmegyógyintézetre.

Bayer Antal saját blogján ezúttal a Zórád féle Heltai-adaptációkkal, valamint a kisebbeknek szóló képregényes magazinokkal foglalkozott.

Pusztai Dániel a fekete szuperhősökről osztja meg gondolatait.

Rusznyák Csaba a Könyvesblognál foglalja össze, mit is kell tudni az Eisner-díjról, a Geekz blognál pedig Nagy Krisztiánnal kiegészülve a Geexkomix immáron 51. részével kényeztetnek minket.