Nem kell temetni a képregényt, jön a hóhér

A Zseb Rejtvény Évszakok legújabb számából, sajnos, kimaradt a képregényt, de még korai a szívünkhöz kapni és arra következtetni, hogy a CsoSch rejtvénylapokból eltűnik a képregény. Ha minden igaz, 1-2 hónap múlva az eddig főleg erotikus képregényeiről ismert Téjlor (A fáraó háreme) egy 16 oldalas képregénnyel jelentkezik, mely a kiadó valamelyik lapjában jelenik meg folytatásokban.

Johann Gasparek, a hóhér történetét saját színművéből írta és rajzolta Téjlor, aki a következőket írja művéről:

    A középkorban a hóhér nem csak a kivégzésekhez értett. Az emberi test ismerete miatt orvosként is gyakran foglalkoztatták, hiszen a doktorok ebben a korban – tisztelet a kivételnek – nem voltak jobbak a vajákosoknál. Sokáig például nem is végeztek boncolásokat, így semmit nem tudtak az emberi szervezet müködéséröl. Ellentétben a hóhérokkal, akik foglalkozásuknak köszönhetöen „képben voltak”. Annál is inkább, mert igen gyakran a hóhér mesterség apáról fiúra (néha apáról leányra) szállt. Átadták egymásnak a tudományukat.
    Mivel nem szeretem a szokványos sztorikat, ez azonnal megfogott. Már el is készült Johann Gasparek története, mely 16 oldalon lesz olvasható.

Forrás: tejlorcartoon.com

Néhány oldal ízelítőül a képregényből: