Missile Mouse

A mindig gyönyörűen szép Kockafejen posztoltak nemrég egyet Jake Parker munkáiról. Az a fószer az, akinek a keze a Hortonban is benne volt például, de az animációs és illusztrációs munkái mellett előszeretettel végez képregényeket eredményező tevékenységet is. Hőse, a minden szörnnyel csatába szálló egér, azaz Missile Mouse kalandjait bemutató képregény feltűnt a Flight egyik új antológiájában is, de az Amazon és egyéb netes könyváruházak már az önálló Missile Mouse kötetet is felvették kínálatukba. A tervezett megjelenés 2010. január, de ez ne riasszon vissza senkit sem: addig is van mit olvasni a témában, bár nem a képregényt, de a képregényről, ami legalább olyan érdekes.

Jake Parker blogján, illetve honlapján is érdemes körbenézni. Egyik legújabb bejegyzése például a Missile Mouse egy oldalának (a 93. oldalának egészen pontosan) elkészítéséről szól, képekkel és szöveggel megtámogatva.
Mivel sajnos a neten elérhető képregényoldalakon kívül (tehát élőben) nem találkoztam a művel, így kénytelen voltam más blogok szerzőinek véleményére hagyatkozni. Persze csakis addig, amíg végre rendelhetővé nem válik a 170+ oldalas kötet. Ez a blogbejegyzés például a Flight Explorerben megjelent MM-ről értekezik, igen figyelemfelkeltő módon.
„Végezetül” egy, a témában elengedhetetlen link: ezen az oldalon a szerző blogjának Missile Mouse címkéjű bejegyzései vannak összegyűjtve.
A tovább után egy Missile Mouse egyoldalas szösszenetet, illetve Parker rajztechnikáját firtató videót találtok. Jó olvasgatást.

Drawing a Missile Mouse Commission from jakeparker on Vimeo.