Kittenberger #2: A hiéna átka

Cím: Kittenberger #2: A hiéna átka
Szerző(k): Somogyi György, Dobó István, Tebeli Szabolcs
Kiadó: Oneway Media
Ár: 2490 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 60 oldal
Megjelenés: 2018.12.02.
Megvásárolható: Közvetlen a szerzőtől
Online vásárlás:

A 2016-ban hatalmasat robbant, kritikai- és közönségsikernek egyaránt örvendő, Alfabéta-díjas Fabriqué en Belgique csak az első volt a Kittenberger kalandok sorában. A második kötet, A hiéna átka ugyanis december elején jelenik meg, a Hungarocomixon lesz először kapható!

Somogyi György, Dobó István és Tebeli „Brazil” Szabolcs projektje a híres Afrika-kutató Kittenberger Kálmán kalandos életét dolgozza fel. A nagy reményekkel indult, de kudarcba fulladt Galaktika Steampunk Comix pályázat egy időre elvette az alkotók kedvét a mű befejezésétől, de a az első epizód végül a 12. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon jelent meg, a folytatás pedig idén decembertől kapható.

1908. Kittenberger Kálmán hazatér Magyarországra. Mentoránál, Damaszkin Arzénnál lábadozik, és bár legfőbb vágya, hogy visszamenjen Afrikába, pénz hiányában nem tud. Ezalatt a két kalandor, Ács és Baka az angol titkosszolgálat megbízásából egy London egén feltűnő és Oroszországban lezuhanó rejtélyes tűzgömb nyomába erednek, Európa nagyvárosaiban pedig brutális gyilkosságok történnek: az áldozat mindenhol a helyi békepárti vezető. A szálak végül Budapesten futnak össze, ahová óriási gőzmozdonyán megérkezik a titokzatos török mágnás, Gobelius bej szolgájával, a nyika varázsló Feruzi Ngeével, akinek sorsa még évekkel korábban összekapcsolódott Kittenbergerével.