Kiállítás: Képregények Galaxisa

Október 27-én csütörtökön nyílik képregény-kiállítás a cARTc galériában Budapesten. A Képregények Galaxisa elnevezésű kiállításon Elekes Áron, Felvidéki Miklós, Futaki Attila, Göndöcs Gergely, Hegedűs Márton, Németh Gábor és Varga Péter, Oravecz Gergely és Tondora Judit munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. A kurátor Janicsek Alexandra.

galaxis-kepregeny

Utazunk. Minden nap, több különböző síkon éljük meg az utazás manifesztációját. Utazunk térben és gondolatban; új életszakaszokat érünk el.
A líra és képzőművészet szerelemgyermeke, a képregény is egyfajta utazásra invitál bennünket. Jelen esetben a valóságtól egészen az alternatív létezésig juthatunk, játékosan reflektálva, szarkasztikusan kritizálva humán civilizációnk mibenlétét.

Ám, hol is terül el a valóság? A valóság a „tudatunktól függetlenül létező dolgok halmaza” a valóság egy objektív mezsgye, mely a benne élőktől függetlenül is egzisztenciában marad. Valóság-e ez alapján a társadalom? A jog? A humán eszmék és elméletek? Talán a képregények messzelátó objektívén keresztül képesek vagyunk észlelni a valóságot a képzett világ mögött, tisztán látni jót, rosszat s szépet.

A kiállításon hat rajzolóművész segítségével egy valós, ám hihetetlen utazástól indulunk el, hogy az alkotók világainak segítségével egyre távolibb, ám mindig ismerős alternatív valóságokig, szituációkig jussunk el. Utazás közben szarkasztikus kanyarokat, kicsapongó momentumokat és számtalan a-ha pillanatot élhetünk meg, miközben a képi harmónia magával ragad bennünket.

Megnyitó: 216.10.27 CSÜTÖRTÖK 18:00 és 21:00 óra között
Helyszín: cARTc space and projects, GRAP, IX. Budapest, Lónyay utca 31.

További infók az esemény Facebook oldalán.