Két hang között

Cím: Két hang között
Szerző(k): Joonas Sildre
Kiadó: Polar Könyvek
Ár: 5880 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 224 oldal
Megjelenés: 2021
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

Arvo Pärt észt zeneszerző életéről készült képregény jelent meg magyarul a Polar Egyesület gondozásában.

Arvo Pärt (Paide, 1935. szeptember 11.) világhírű észt zeneszerző, az egyházi zeneszerzés legkiemelkedőbb ma élő képviselője. Zenéjét a gregorián énekek inspirálták. A minimalista stíluson belül saját fejlesztésű komponálási technikája az ún. tintinnabuli. Életéről 2018-ban készült képregény, amit most magyar nyelven is kézbe vehetnek az érdeklődők.

„Miközben anyagot gyűjtöttem ehhez a történethez, elolvastam és meghallgattam az érintettek visszaemlékezéseit, összeillesztgettem az információtöredékeket, megértettem, hogy a történelem mindig szubjektív. Minden embernek megvan a saját útja, saját idővonala. Az idő, mely kinek-kinek megadatott, személyre szóló ajándék.

Ugyanakkor a tárgyilagosság ítélkezés nélkül, szeretettel tekint ránk. Ha ezt szem előtt tartjuk, van remény, hogy a saját utunkon az objektivitást keresve mindinkább képesek és készek leszünk másokat is tárgyilagosabban szemlélni. Így pedig lépésről lépésre közelebb jutunk a szeretethez. Ez a történet több ember útjának személyes nézőpontú bemutatása. Egy a sokféle lehetséges ábrázolásmód közül – különleges, de korántsem kizárólagos érvényű. Remélem, kitár néhány ajtót a további keresők előtt.” Joonas Sildre, Tallinn, 2018

A kötet rendelhető a kiadó oldaláról.

Előzetes oldalak: