Képregények, komolyan? – Kittenberger-kötetbemutató

Kötet(újra)bemutatót tartanak az Alfabéta-díjas Kittenberger alkotói, Somogyi György író-forgatókönyvíró és Tebeli Szabolcs képregényrajzoló a Budapest Pontban. A belépés ingyenes, a helyszínen megvásárolható a képregény második kiadása angol és magyar nyelven is.

A beszélgetés témája: Lehet-e a kortárs magyar képregény egyaránt fogyasztható és komolyan vehető egy szélesebb közönség számára is?

A beszélgetés és kötetbemutató középpontjában maga a képregény áll, amelyben az Afrika-kutató életének kalandos eseményei keverednek a múlt század elejének izgalmas időszakával, a kor ismert, de mára többségében elfeledett magyar alakjaival, kitalált és irodalmi figurákkal, valamint a steampunk stílus különös gépezeteivel, találmányaival.

A sztori röviden:

1907. A legendás magyar vadász, Kittenberger, valamint két barátja, Ács és Baka, Afrika gyarmatosítók által sanyargatott legsötétebb országában, a Kongói Szabadállamban egy állatnak álcázott pusztító fegyverrel csapnak össze. Eközben mit sem sejtenek arról, hogy a szálakat a már háborúra készülő Belgium gépiesített világából mozgatják.

Helyszín: Budapest Pont Budapest, Királyi Pál utca 18. (bejárat a kapu melletti irodában)
Időpont: 2017.05.24. 18:30-20:00