A képregény, mint művészet – 10 éves a ZSIGER Kiadó

A ZSIGER.hu Kiadó 10 éves fennállását egy csoportos kiállítással, és képregényes workshopokkal ünnepli meg.

A kiállításnak az Eötvös10 ad otthont (Budapest, Eötvös utca 10.), a megnyitő időpontja 2024. március 12., kedd 17.00.

A képregény, mint művészet – 10 éves a ZSIGER Kiadó – csoportos kiállítás:

A 30 hazai- és nemzetközi alkotót felvonultató kiállításon eredeti, kézzel rajzolt és festett alkotások vesznek részt a 2014-ben alakult ZSIGER.hu Kiadó által eddig megjelentetett képregényekből. Emellett először lesznek láthatóak még meg nem jelent képregények borítói és belső oldalai is. A kiállítást Kovács Milán, a kiadó vezetője és a kiállított képregények nagy részének írója válogatta – nem kizárólag – saját gyűjteményéből. Az eredetileg underground kiskiadónak induló szervezet kezdettől az egyediséget és eredetiséget tűzte ki magának célul, ami 10 év után is kitart. Kiadványaik visszatérő témája a környezetvédelem, és szinte minden korosztályt lefednek, az olvasni nem tudó óvodástól a felnőttekig. A kiállítást Dr. Bednanics Gábor, József Attila-díjas irodalomtörténész és kritikus nyitja meg.

Kiemelt kiállítók:

Ambrus Izsák, Jáger Attila és Tebeli Szabolcs „Brazil”

Kiállítók:

Stefano Cardoselli, Mike Collins, Jean-Paul Csuka, Shawn Daley, Debreczeni Sándor, Dani Docampo, Fábián István, Charlie Gillespie, Vassilis Gogtzilas, Kristofor Harris, Hollerbach Emil, Steve Kane, Idan Knafo Kerbis, Komlósi Dániel, Krausz Ármin, Neil McClements, Mark Montague, Odegnál Róbert, Mark Pennington, Ian Stopforth, Noel Tuazon, Tuli Krisztián, Tuli-Berke Adrienn Tihana, Várai Artúr, Varga Tomi, Vályogos Bálint, Vincze Nóri

A megnyitó után Stephen Steel & Atom Santi Comics for Ears címmel ad koncertet.

„Elkezdődik és egyszer csak véget ér. Nem tudjuk honnan, s hová jut el. Egy biztos, mikor helyére kerül minden kép, és azt gondolnád, a történet kész, az tévedés. Csak a fejben lesz majd teljes az egész…”

Stephen Steel az idols című képregény videokampányának zenéjét írta, valamint a SWAT Alkotócsoport néven tevékenykedő összművészeti csapat vezetője immár több, mint 20 éve.

Atom Santi énekest és zenészt, azaz Bernáth Atom Tamást legtöbben a Csokonai Vitéz Műhelyből ismerhetik. 1980-ban lépett először színpadra, ezután pedig 30 év intenzív zenélés következett, 1988-tól egyre sűrűsödő külföldi turnékkal, fesztiválokkal fűszerezve. Az elmúlt 15 évben különböző alapítványi projektek keretében sokat foglalkozott halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel, javító-nevelő intézetben élő fiatalokkal, értelmi sérült fiatal felnőttekkel.

A kiállítás előzetes bejelentkezéssel április 6-ig látogatható az Eötvös10 Művelődési Ház 202-es termében.

A kiállításhoz kapcsolódó programok:

Képregényrajzolás mesterkurzus Tebeli Szabolcs „Brazillal”

2024. március 19., kedd 17.00-18.30

Tebeli Szabolcs „Brazil” ötszörös Alfabéta-díjas képregényrajzoló tart mesterkurzust képregényes történetmesélésről vizuális szemszögből. A workshop 15 főre limitált, és a részvételi szándékot emailben (kiadoKUKACzsigerPONThu) előre kell jelezni.
A belépés díjtalan!

„Rajzolj te is képregényt!” – workshop gyerekeknek

2024. március 24., vasárnap 10.00-11.30

Jáger Attila képregényrajzoló és illusztrátor, valamint Kovács Milán képregényalkotó workshopja kifejezetten gyerekeknek. A délelőtt folyamán a gyerekek megismerkedhetnek a vizuális történetmesélés alapjaival, és elkészíthetik saját rövid, egyoldalas képregényüket.
A belépés díjtalan!

Kovács Milán és Ambrus Izsák interaktív előadása képregényalkotásról és -kiadásról

2024. március 26., kedd 17.00-18.30

Kovács Milán képregényalkotó komplex interaktív előadása saját módszereiről a képregényírás és -kiadás területein, melyben legfőbb alkotótársa, Ambrus Izsák is közreműködik és megosztja tapasztalatait illusztrátori szemmel. Az előadás legfőbb témája a kollaboráció és a kommunikáció két alkotó között.
A belépés díjtalan!