Képregény-pályázat az uniós polgárságról

Frissítés!
Pontosan március 7-én jár le az európai uniós képregénypályázat beadási határideje. A frissítés apropóját ezen kívül az adta, hogy a pályázók egy része a közben neten terjengő téves infók miatt esetleg félrevezetődhettek. Gyógyírt a következő sorok jelentenek:

„Kedves Eurocartoon versenyzők!
Biztos közületek is sokan kaptak olyan levelet, mely egy felhívást tartalmaz, hogy különdíj reményében töltsétek fel műveiteket egy Bolgár honlapra. Hozzánk tegnap érkezett egy kérdés ezzel kapcsolatban. Ekkor jutott tudomásunkra, hogy van ez a kezdeményezés. Megkérdeztük a szervezőket az ő álláspontjukról. Azt a választ kaptuk, hogy erről a kezdeményezésről nekik nem volt tudomásuk, nem része a versenynek. Azt kérik, hogy ezt a Bulgáriából érkező e-mailt tekintsétek tárgytalannak, kvázi levélszemétnek. A képregények az Európai Bizottság tulajdonát képezik, terjesztésük, reprodukálásuk az ő hatáskörükbe tartozik. Az alkotók maximum csak !!saját!! blgojukba/honlapjukra rakhatják fel képregényüket. Ha lehet ezzel is várják meg az április 3.-át, a Nemzeti Díjátadó napját. Ha lenne közületek olyan, aki esetleg feltöltötte képregényét az említett oldalra, az ne aggódjon. Emiatt semmi hátrány nem fogja érni a versenyben. Mégis megkérnénk, hogy ha lehetséges, távolítsa el arról a helyről a művet.

Köszönöm megértéseteket,
Üdvözlettel,
Gál Gergő
„Úton” Ifjúsági – Kulturális Egyesület”

[2008.12.04.]Az európai uniós polgárság fogalmát megjelenítő képregényekkel lehet jelentkezni az Európai Bizottság ifjúsági pályázatára.

Az Európai Bizottság ifjúsági pályázatot hirdet Az Európai Unió és az uniós polgárság címmel művészeti vagy rajzszakos diákoknak. A pályázatra az európai uniós polgárság fogalmát megjelenítő szöveg nélküli képregényeket várnak. A legjobban sikerült munkákat a Bizottság tagállami képviseleteinek honlapján és az Európa-portálon mutatják be, a döntőt és a díjátadót Brüsszelben (Belgium) rendezik 2009. május 9. és 11. között.

Beküldési határidő: 2009. február 27.

Bővebb információ: eurocartoon.eu

Forrás: kulturpont.hu