Képregény Info 2009/2

A Magyar Képregénykiadók Szövetségének idei második hírlevele…

24 órás képregények

A hétvégén zajló Angoulême-i nemzetközi képregényfesztivál keretében immár harmadik alkalommal készített 24 oldalnyi képregényt több tucat helyben megjelenő alkotó és az interneten keresztül több száz jelentkező a világ bármely tájáról, hivatásos, amatőr és diák kategóriában. Az esemény január 27-én délután 3 órától másnap 3-ig tartott. Lewis Trondheim, az esemény kezdeményezője, a kezdés pillanatában hirdette ki, hogy a szöveg nélküli képregények cselekményének egy múzeumban kell zajlania.

Az öt magyar nevező közül háromnak sikerült időre elkészülnie a címlapból, hátlapból és 22 képregényoldalból álló munkának. Műveik – a többi indulóéival együtt – megtekinthetők a 24hdelabandedessinee.com honlapon. A hivatásosok között Graphit (Zabos Csaba), a diák kategóriában Ellinor (Vincze Nóra) és Hromkó István vett részt.

Költözik az Opera mellől az Eduárd képregénybolt

Február 1-én a helyiség profilváltása miatt végleg bezár a Dalszínház utcában az Eduárd képregénybolt. Amíg nem talál új, megfelelő helyet, a Képes Kiadó webshopja továbbra is a vásárlók rendelkezésére áll, illetve standot állít a tavaszi képregényes eseményeken.