Képregény Info 2008/5

[MKSz] Két napja kaptuk, de csak ma raktuk ki. Benne majdnem minden, ami mostanában.

Közelgő események

Távol Világok Arcai Debrecenben
2008. február 16-án egész napos rendezvényt tart a debreceni Távoli Világok Arcai klub a Tóth Árpád gimnáziumban. Az eseménynek több képregényes vonatkozása is van: kiállít a Magyar Képregény Akadémia, jelen lesz a Delta Vision kiadó, és a vendégek sorában található Kertész Sándor képregénytörténész, valamint Szendrei Tibor és Tikos Péter rajzoló neve. A belépők ára 1500 forint.

Pinkhell-est az Eduárdban
2008. fe b ruár 21-én, csütörtökön este 6 órakor lesz az Eduárd Galériában (VI. Dalszínház utca 8.) a Magyar Képregény Akadémia alkotócsoport folyóirata nyomán a”Pinkhell-estek” nevet viseló sorozatának a nyitánya. Havonta egyszer két-két képregényszerző mutatkozik b e egy kötetelen b eszélgetés kereté b en. Első alkalommal Tikos Péter rajzoló és Sza b ó Jenő lesz a klu b vendége. A kérdezők: Fehér Zoltán , a Pinkhell főszerkesztője és Cserkuti Dávid , a lap művészeti vezetője.
A belépés ingyenes.

Kiállítások

Eduárd Galéria: Ottó, Dodie és az Uniszex szerelem – a tárlaton a tavaly ősszel az Audi és a Várfok Galéria által meghirdetett pályázatra b eküldött alkotások láthatók. A kiállítás megtekinthető az Eduárd Képregénybolt nyitva tartási idejében (H-P: 10-18, Szo: 10-14).

kArton Galéria: A magyar animáció – műhelyek a két világháború között c. kiállítás megtekinthetõ 2008. február 14-tól és március 14-ig hétfőtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 14 óra között (1054 Budapest, Alkotmány utca 18).

Egyéb hírek

Sörmesterek a Duna TV-ben
Február 14-től a Duna TV sugározza a Sörmesterek c. képregény alapján készül sorozatot „A Steenfort család – Az árpa mesterei” címen. Vetítések hétköznap este 18.15-kor (kivéve hétfőn), ismétlés másnap délelõtt. Az első két rész a már magyarul is megjelent nyitóepizód, a „Charles, 1854” adaptációja, míg a következő kettő a rövidesen kapható második kötetnek, a „Margrit, 1886”-nak felel meg.
A forgatókönyvet maga a képregény írója, Jean Van Hamme készítette. A cselekmény nagy vonalakban megegyezik a képregényével, de pár nevet megváltoztattak és néhány újabb szállal bonyolították a történéseket. Az idősebb Charles szerepét alakító Jean-Claude Drouot a hatvanas években a „Parittyás Thierry” címen nálunk is vetített francia sorozat főhőse volt.

Egészoldalas Darabolós
A február 7-én megjelent számtól kezdve már egy teljes oldalon olvashatók a Pesti Estben Gróf Balázs kultikus figurájának, a Darabolós Pingvin-nek a kalandjai. Elsőként egy trendi tévémûsorba hívják vendégnek.

Futaki-képregény a Reakcióban
A Reakció havilap három oldalas folytatásokban közli Futaki Attila „A Blőd” című képregényét. A történet decemberig tart.

Mangattack-újdonságok
Már kapható a könyv- és képregényboltokban az Athenaeum 2000 négy Mangattack-sorozatának a következő kötete: Bizenghast 3, Dramacon 3, Éjféli Opera 3 és Star Trek 2.