Képregény Info 2007/30

Tizenegyet üt az óra, figyeljetek hát a szóra,
itt az új képregény infó, benne van minden ami jó! :D

Fontos értesítés: elmarad a Képregény Holdudvara
A margitszigeti Holdudvarba szeptember 20-21-re meghirdetett „A képregény Holdudvara” rendezvény elmarad, mert a szórakozóhely a tervezettnél korábban zár be az õszre. A szervezők mindenkitõl elnézést kérnek, és ígérik, hogy jövő nyáron megtartják a rendezvényt, illetve annak egyes részprogramjait más, a közeljövőben sorra kerülő eseményeken bepótolják.

Siklósi kiállítás megnyitója
Szeptember 22, szombat, délután 2-től
Idõszaki kiállítás nyílik a Siklósi vár II. emeleti galériájában 20 magyar képregényrajzoló munkáiból. A tárlat szeptember 22. és október 14 .között lesz látható. A kiállítás szervezője Rochi Ernő.
Program: Kozma Sándor alpolgármester köszöntője után a kiállítást Fazekas Attila képregényrajzoló nyitja meg. Közremûködik: a Tenkes Vegyeskar (vezényel Wirth Márton).
15 órától kerekasztal-beszélgetés a magyar képregény múltjáról, jelenérõl, jövőjérõl a szakma jeles képviselőivel a vár konferenciatermében. Résztvevők többek között: Tiszai László, a Füles rejtvényújság volt és a Fülesbagoly című lap jelenlegi főszerkesztője, Kertész Sándor képregénytörténész, Fazekas Attila és Vass Mihály rajzoló.
A kiállításon az alábbi alkotók munkái tekinthetők meg: Cserkuti Dávid, Csordás László, Dargay Attila, Farkas Clarissa, Fazekas Attila, Fehér Zoltán (Zorro de Bianco), Gergely László, Gugi Sándor, Korcsmáros Pál, Matheika Gábor, Podmaniczky Ferenc, Sarlós Endre, Sebők Imre, Sváb József, Szendrei Tibor, Szenes Róbert, Szemere Antal, Szitás György, Tebeli Szabolcs (Brazil), Topálovits Pál, Vass Mihály, Zórád Ernő.

A magyar képregény külföldön: élménybeszámolók a Képregény Kedvelők Klubjában
kArton galéria, szeptember 27, csütörtök, este 6 óra
Szeptember 15-én és 16-án két külföldi képregényfesztiválon is jelen voltak a magyar képregényes élet képviselői. A Képregény Kedvelők Klubjának meghívására szeptember 27-én a Helsinkiben és Pozsonyban járt küldöttségek tagjai számolnak be a kiállítás és a prezentációk fogadtatásáról, a finn és a szlovák képregénykiadás helyzetéről és egyéb tapasztalataikről. A 22. Helsingin Sarjakuvafestivaalit-ről Bayer Antal, Cserkuti Dávid és Zsigó Bianka, a pozsonyi Comics Salón 2007-ről Korcsmáros Gábor, Tóth H. József és a Roham magazin képviselői fognak mesélni.

További őszi események:

  • Október 6-7: Őszi Animecon
  • Október 14: 14. Képregénybörze
  • Október 28: Az Animáció Világnapja
  • December 2: Hungarocomix 2007