Kell, hogy legyen kiút

Cím: Kell, hogy legyen kiút
Szerző(k): Bátorfi Ada
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 1200 1000 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 24 oldal
Megjelenés: 2019.10.13.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

Bátorfi Ada első képregénye az október 13-i képregénybörzére jelenik meg a Nero Blanco Comix gondozásában.

Csordás Dániel Alfabéta-díjas képregényrajzoló, Ada vezetőtanára a Metropolitan Egyetemen így írt a képregényről:

Darlene-nak nincs könnyű dolga. Családjában mindenki a saját neurózisával küzd, a kislány védtelenül áll ezeknek a pusztító erőknek a viharában. Mint a magdeburgi félgömböket a nyolc-nyolc ló, úgy próbálják szétszakítani személyiségét az ellentétes erők: az elhízás és éhenhalás rémképe, az egymást némán gyűlölő apa és anya, valamint a mindenáron megfelelés és az integritás megőrzésének szándéka. Szenvedése családi kontextusban értelmezhető igazán, így mellékszálként bepillanthatunk a szülők személyes poklaiba is, amelyek tüzét a vágyott és a megélt élet közötti feszültség táplálja.

Vajon fel tudja-e dolgozni Darlene anyjához fűződő mérgező kapcsolatát? Talpra tud-e állni a gyermekkori traumákból? Megtalálja-e a címben ígért kiutat? Bátorfi Ada első képregénye, amely egyben diplomamunkája is, egy lehetséges képregényrajzolói pálya nulladik kilométerköve. Mert noha az álom szimbolikával pszichoterápiás csoportfoglalkozássá alakult busz a képregény záróképe, az igazi utazás csak most kezdődik.

A 24 oldalas, színes kiadvány ára 1.200, a börzén 1.000 forint. Az A5-ös méretű füzetből magyar és (kisebb példányszámban) angol változat is készült.

Előzetes oldalak: