Julia #2

Cím: Julia #2
Szerző(k): Giancarlo Berardi, Maurizio Mantero, Enio, Valerio Piccioni
Kiadó: Anagram
Ár: 4000 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 270 oldal
Megjelenés: 2021.10.08.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Októberben érkezik a második Julia kötet az Anagram Comicstól. Az új kiadvány dupla terjedelmű, 270 oldalas lesz!

Az olasz krimisorozat dupla terjedelmű kötete – önálló, teljes történet!

Az Amerikai Egyesült Államokban több ezer vallási csoport működik a vezető egyházak keretein kívül. Néhány ilyen szekta szélsőséges, tragikus események kapcsán került be a köztudatba és a bűnügyi nyilvántartásokba.

Julia Kendall kriminológusnő jól ismeri azokat a lélektani folyamatokat, amelyek az ilyen esetek hátterében állnak. Mégis, egy rejtőzködő szekta körüli sokkoló történésekkel szembesülve valamennyi pszichológiai képességére szüksége van, hogy megkísérelje megállítani a vallási fanatizmus egyre veszélyesebben örvénylő negatív spirálját.

A már magyar nyelven is olvasható olasz képregénysorozat különleges, dupla terjedelmű epizódja nagy lélektani hitelességgel vizsgálja meg egy végzetes eseménysorozat körülményeit, egyszerre nyújtva valós jelenségek ihlette társadalomkritikát, illetve a krimikre jellemző szórakoztató feszültséget és fordulatokat.

Eredeti megjelenés: L’occhio del sole, Cielo nero (Julia No. 19-20, 2000/04-05)

Előzetes oldalak:

A kiadó közleménye a Facebook-ról:

Egy komoly témát feldolgozni úgy, hogy közben fordulatos krimi szülessen belőle, avagy fordítva, úgy írni kifogástalan krimit, hogy az egyúttal lényeges társadalmi kommentárt tartalmazzon, nem egyszerű. A Julia sorozat írójának, Giancarlo Berardinak viszont tulajdonképpen ez a specialitása. A hamarosan megjelenő, dupla terjedelmű, 270 oldalas kötet ennek erős bizonyítéka. Témájáról már korábban elárultuk, hogy a félresikló, akár tragédiákig fajuló, szektás közösségi élet van fókuszban. Visszautalva több, az 1990-es években, főként az USA-ban lezajlott, felfoghatatlan eseménysorozatra.

A könyvet egyszerre ajánljuk tartalmas krimiként, ismerkedésként a Julia-sorozattal, vagy akár az olasz szórakoztató képregényekkel általában, ha valaki így közelítene hozzá.
Ez a 270 oldal volt az egyik oka annak, hogy az Anagram Comics nekivágott Julia Kendall kriminológusnő történetei hazai megismertetésének. A korábban megjelent, Halálos házasság című epizódot, egy kertvárosi, „civil” bűnesettel, ismerkedésnek szántuk a sorozattal. Ebben a dupla kötetben most kitágul a vászon, nagyobb a tét és komplexebb az elbeszélés.

A kötet végén extraként ismét egy interjú kapott helyett az író és „Julia showrunner” Giancarlo Berardival. A korábbi epizódban olvasható interjú a sorozat indításakor készült vele, a mostani pedig 20 évvel később, részben visszatekintésként a sorozat első két évtizedére.
Várható megjelenés (alapos csúszással) október 8.

Rendezvényen először az őszi Képregénybörzén tervezzük bemutatni, amennyiben megtartható lesz az esemény október 31-én (a börzére egyébként 2 új Diabolik-kötetet is tervezünk hozni!).