JUCIKA 1957-1958 – Elátkozott példány!

Cím: JUCIKA 1957-1958 – Elátkozott példány!
Szerző(k): Pusztai Pál
Kiadó: kilencedik.hu
Ár: 999 Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 108 oldal
Megjelenés: 2022.10.09.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

Amikor elhatároztuk, hogy az idei őszi képregényünk JUCIKA lesz, még nem olvastuk Rózsa Gyula cikkét a Mozgó Világ egyik 1992-es számában. Már tudjuk, hogy tulajdonképpen elolvasni sem kell, hiszen a címe magáért beszél: Jucika átka.
Ugye? Vészjósló, baljós, rosszat sejtet, brrrr… És IGAZ! Összefoglaljuk:

Amikor elkészültünk a kötet nyomdai anyagával, a kiválasztott nyomda kinyomta a belívet, majd kiderült, hogy az a kevés oldal amely szöveget is tartalmaz, érthetetlen módon elmosódott lett.
Kiválogatták hát a hibás oldalakat, kinyomták újra és visszatették. Bekötötték, majd vágás közben kiderült, hogy az újonnan nyomott oldalak valamiért kisebbek lettek, ráadásul mindegyik szélén látni a vágójeleket…
Nem volt mit tenni, szétszedték a már kész példányokat, az egyszer már hibás, másodjára kisebb oldalakat tehát kinyomták harmadjára, és megint bekötötték.
Gyönyörű lett! De amikor kinyitottunk egy-egy példányt, elkezdtek kiesni belőle lapok. Mindegyik kötetből szinte ugyanott.

Szóval Jucika átka valós, de nem kell aggódni, nem ragadós!

Másik nyomdában készített új adagot, így kereskedelmi forgalomba csak hibátlan példányok kerülnek, viszont aki gyűjteményében szeretné tudni a tényleges első nyomást és vállalja, hogy ha kinyitja, 99%, hogy szétesik a példánya, az a Képregénybörzén jelképes 999Ft-os áron megteheti, de kizárólag egy normál példány vásárlása mellé! :)

Ami marad, megy a kazánba…

JUCIKA Pusztai Pál legnépszerűbb képregény-sorozatának főhősnője, akivel először 1957-ben, az Érdekes Ujság oldalain találkozhattak az olvasók.
A fi atal, fekete hajú, telt idomú, szabadelvű nő, rendszerint vicces vagy éppen kínos helyzetekbe keveredett, új hóbortokat próbált ki, modern ruhatárát, hódolóit és foglalkozását pedig gyakran váltogatta. Sokszor tűnt fel lenge öltözékben vagy meztelenül, és számos képsor szólt arról, miként reagált a férfi ak kívánatos vagy épp akaratlan fi gyelmére, továbbá miképp használta éles eszét és bájait, hogy elérje saját céljait vagy megsegítsen másokat.
Bár Jucika már több, mint hatvan éves, ez cseppet sem látszik rajta, és kalandjai most is ugyanolyan kellemes szórakozást nyújtanak, akár az ötvenes évek végén.
Ebben a kötetben először olvasható együtt a Jucika képregények első és második évfolyama.