Jégvirág a pokolban

Cím: Jégvirág a pokolban
Szerző(k): Kiss Ferenc, Németh Győző, Podmaniczky Ferenc
Kiadó: Erdélyi Szalon Kiadó
Ár: 4990 3500 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 64 oldal
Megjelenés: 2020.11.04.
Megvásárolható: Közvetlen a szerzőtől
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Az Erdélyi Szalon Kiadó 2020. november 4-én jelenteti meg a Jégvirág a pokolban című kiadványt, mely Rejtő Jenő életét dolgozza fel képregény formájában.

A majd’ negyedszázadig a fiókban lapuló forgatókönyvemet Németh Győző és Podmaniczky Ferenc álmodta papírra – Korcsmáros Pál felejthetetlen figuráinak a felhasználásával.

Rejtő Jenő életéről az utóbbi években sok minden kiderült. Legalább annyi, mint amennyi homályban maradt. Tudjuk, hogy Reich Jenőnek született, de azt nem, hogy hivatalosan is felvette-e írói nevét, a Rejtő Jenőt és kikeresztelkedett-e? Képregényünk nem kutatja Rejtő korabeli nyilatkozatainak valóságtartalmát. Elfogadja, amit állít, mert az igazság mindenkinek az, amiben hisz, vagy amit hinni vél.

Itt illene most „Jó szórakozást!” kívánnom Önöknek, ha a Don-kanyari halálmenet embertelen eseményei – melyet az író páratlan humora ellenpontoz – alapjaiban nem írnák fölül ezt a vidámnak tűnő mondatot. Így csak kérni tudom kedves Olvasóimat, hogy tartsanak Rejtő Jenővel és sorstársaival ezen a kegyetlenül hosszú és dermesztő úton – egyenesen a pokolba…

A könyvet előrendelni a kepregenykedvelok@gmail.com címen lehet.

Előzetes oldalak: