Indiana Jones és a rejtvények fejtegetői

A könyvesboltokban képregényes uborkaszezon van, a rejtvénylapok képregényes kínálatára viszont nem lehet panasz. Persze több és hosszabb képregényt is el tudnánk viselni, de ne legyünk telhetetlenek.

A ZsebRejtvény Évszakok idei első számában Vigh Gyula a Last Minute című szösszenetben az olcsó utazások veszélyeire figyelmeztet.

A ZsebRejtvény Színes 2009/1. számában nem könnyű megtalálni a képregényt, ugyanis ezúttal csak egy comic stripet kapunk a Kiss Ferenc-Fazekas Attila párostól. A cím nélküli Semmi Áron képregénycsík egy nem mindennapi cirkuszi produkciót mutat be három képkockában.

A Szórakoztató Rejtvények 2009/1. száma, minő meglepetés, egy Vigh Gyula képregényt tartalmaz, méghozzá színesben. Az Itt repül a kismadárból megtudhatjuk, miért veszélyes olasz vadászokat fotózni.

A kéthetente megjelenő Kedvencben végéhez közeledik Téjlor képregénye, az Old Night és az elrabolt menyasszony. Az utolsó epizódot a február 18-án megjelenő lapszámban olvashatjuk. Aztán a következő számban jön a hihetetlenül Csodálatos Pékember.

A Fülesbagoly februári számában a Kalandorok újabb történetében Bogarasi színre lép, de a jó öreg Indiana Jones is tiszteletét teszi. Az egyoldalas képregény elkövetője Balog Zoltán.

A februári Kis Fülesben a 2. résszel befejeződik A Nóbel-díjas ötlet. Podmaniczky Ferenc színes képregényéből végre megtudhatjuk, minek öltözött Mázli Menyhért professzor a jelmezbálban. A változatosság kedvéért a rejtvényképregény-sorozat hőse, Róka felügyelő is egy farsangi mulatságon veti be képességeit.

Végül, de utolsó sorban a Fülesben a 4. résznél tart A király árnyéka című folytatásos képregény, mely A fekete lovag folytatása. A Fazekas Attila által képregényesített történethez még közel 4 hónapig lesz szerencsénk.