Így készült az Outcast…

230 liter “vér” folyt el az Outcast felvételein, miközben az asszisztensek a tűzhangyabolyokat irtották, a forgatási területet pedig egy kígyóbefogó igyekezett megtisztítani.

Robert Kirkman ördögűzős sorozata, az Outcast áprilisban folytatódik világszerte a FOX műsorán – a premier epizód a magyar nézőkhöz már április 3-án megérkezik. A horrorsorozat dél-karolinai forgatásán számos érdekesség történt. Egy kígyóbefogó például folyamatosan a stábbal tartott, hogy a szabadban felvett jeleneteknél megtisztítsa a terepet. A fekete folyadékot, amely a démoni megszállottságot szimbolizálja, 27 különböző recept alapján készítették el a felvételek előtt, mire kiválasztották a megfelelőt.

Rome, az 5544 lakosú nyugat-virginiai város, ahol a történet játszódik, csupán a sorozat világában létezik. A történet szerint Anderson tiszteletes vezeti a városka templomát, melynek falán az ördög graffiti formájában jelenik meg. Az atya rendszeresen megfordul a pókerasztalnál, ahol mindig ugyanazt az amerikai sört issza. A főszereplő, Kyle Barnes alakját az Outcast képregény illusztrátora, Paul Azaceta a saját bátyjáról mintázta. A sorozatban Kyle szerepét Patrick Fugit játssza, aki képzett thaiboksz-harcos, ezért filmjeiben ritkán használ kaszkadőrt. Patrick a különböző akcentusok utánzásához is kiválóan ért, és a forgatások alatt többször is megviccelte a stábot. A segédrendező hangját olyan élethűen utánozza, hogy egyszer sikerült hamarabb végeznie a felvételekkel, mert a takarásban elkiáltotta magát, hogy “Patricknek mára ennyi volt”.

Patrick a második évadban csak egyetlen kelléket használ, egy kést. A gonoszt megformáló Brent Spinernél már több eszközt láthatunk, ám ő nem szívesen használta az előkészített kellékeket, inkább a saját fegyvereivel dolgozott. A forgatások alatt barátságok is köttettek: Patrick Fugit és a sorozatbeli lányát, Ambert alakító Maddy McGraw olyan jóban lettek, hogy a két évad között együtt utaztak el Disneylandbe.

Az Outcast második évadának első részét április 3-án 23 órakor, a további epizódokat hétfőnként 22 órakor vetíti a FOX.