Hősök hírcsomag 9.26

Elstartolt a minap a Hősök második évada (amerikában persze), de egy részből még nehéz lenne túlzott következtetéseket levonni, ezért tekintsük át inkább a sorozat köré felhúzott marketingépítmény egyik legérdekesebb tartóoszlopát, a sorozatból készült képregényt.

Azt ugye felesleges lenne bizonygatni, hogy az NBC-t nem a múzsák csodaszép szopránéneke csábította arra, hogy ebben a formában is kibontakoztassa a Heroes-mitológiát, viszont talán nem is egyedül a kasszák bíztató csilingelése járta át lelki füleiket, amikor kiadták az ukázt a rajzolóknak és íróknak. A nézettséget ugyanis sokkal ezzel nem fogják megdobni, ahogy a bevételeket sem, mivel a képregény epizódjai ingyenesen elérhetők a neten. A hardcore rajongók felé viszont kifejezetten kedves gesztus ez, főleg, ha azt nézzük, hogy nem csak látványos parasztvakításról van szó, hanem komolyan is veszik a médiumot és igazi exkluzivitásokat is elhelyeznek a kockák (illetve a sorok) között.

Különleges a vállalkozás abból a szempontból is, hogy az adaptáció iránya jelen esetben fordított: általában előbb van a képregény, aztán lesz a film. (Kivételeket a kommenteknél lehet sorolni.) A Hősök esetében ez persze viszonylagos, mivel eleve a képregények világából gründolták össze a sztorit és a karaktereket, úgy hogy közben – mivel nem egyetlen konkrét képregényt dolgoztak fel – a jogdíjat ügyesen megspórolták. A Hősök imázsa tehát a képregényszerűség. …

A teljes kritika elolvasható a geekz.blog.hu

Újabb sztárdirektor rendez Heroes-epizódot

A Hősök második évada, hogy elkerülje az első évad állítólagos nézővesztését előidéző többhetes szünet negatív hatásait, 30 epizódos lesz, mivel az eredeti sorozat 24 része mellé becsatlakozik a 6 részes Heroes: Origins sorozatocska is.
Mint ahogyan az angol cím is utal rá, az egyes hősök eredetéről szóló 6 epizód különálló részekből fog állni, melyek egy-egy, az 1-2. évadban még nem ismert hős köré fog összpontosulni. A különálló történeteknek a készítők neves írókat és rendezőket próbálnak megkeresni, így került az első körben a rendezői székbe Kevin Smith, a Shop-stop rendezője.
A második körös név, az újabb igazolás pedig Eli Roth lett. A fiatal rendező pár éve a Kabinláz című kevésszereplős horrorral futott be, majd elkészítette a tavalyi év egyik legtöbb vitáját kiváltott horrorfilmjét, a Motelt, melynek azonban (jóval kisebb visszhanggal) leforgatta a második részét is.
A hírek szerint a Heroes: Origins, az eredeti sorozattól különálló jellege remek lehetőséget ad arra a direktoroknak, hogy a sorozat állandó látványvilágától elvonatkoztatva saját víziójukat valósítsák meg. (sg.hu)

Gyilkos motelből szuperhősökbe

A Motel 1-2 és a Grindhouse egyik kamureklámját, a Thanksgivinget jegyző Eli Roth, valamint a Superman visszatér társírója, Michael Dougherty felkérést kaptak az NBC-től, hogy írjanak egy-egy epizódot a Hősök egyik mellékágaként szolgáló Heroes: Origins című antológiába. (A Universal Media Studios gondozásában futó Origins elsősorban azért született meg, hogy a nézők eldöntsék, mely, újabb természetfeletti képességekkel rendelkező karaktereket látnának szívesen a sikeres sorozatban.) A vérben és szenvedésben utazó Roth továbbá abban a privilégiumban is részesült, hogy az általa jegyzett részt maga rendezheti meg. A két megszállott Hősök-rajongó mellett korábban egy másik hardcore fan, Kevin Smith is letette már a névjegyét a show-ban. A szuperhősökben jártas Dougherty Clark Kent visszatérésén túl korábban még egy másik, immáron mutánsokban gazdag X-Men-2. forgatókönyvéből is kivette a részét. (Mozinet)

Hősök #20

+ Már letölthető képregénysorozat 20. száma is!