Hogyan készíts képregényt? – Hegedűs Márton előadása

Hegedűs Márton képregénykészítő, grafikus, animációs rendező 3 alkalmas előadást tart a képregényről, képregénykészítésről.

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék a képregény sokszínű és izgalmas műfaját. Bárkinek érdekes lehet, de olyanokat is szívesen látunk, akiket komolyabban is érdekel a műfaj, akik szeretnek, és valamennyire tudnak is rajzolni vagy történeteket írni, kitalálni. A legalapvetőbb képregényes ismeretekkel kezdünk. Hogyan kell képregényben elmesélni egy történetet, milyen dramaturgiát, képbeállításokat és oldalszerkezeteket használjunk? Bemutatjuk a legalapvetőbb képregényes stílus- és karakterjegyek használatát is.

Kik a legnevesebb képregényes alkotók, milyen irányzatok vannak, hogyan fejlődött a képregény és a szuperhősök kultusza? Bemutatunk irodalmi, történelmi, noir, manga és fantasy képregényeket is, és ismertetjük ezek egyedi karakterjegyeit. A hazai a képregény legendás alkotóit is megismerhetjük. Minden előadás végén különböző képregénnyel kapcsolatos gyakorlati foglalkozások lesznek. Aki akarja, az előadás-sorozat végére akár saját rövid képregényét is elkészítheti az előadó segítségével!

Részvételi tudnivalók: A tanfolyam alkalmai egymásra épülnek, ezért aki saját képregényt szeretne készíteni, annak javasoljuk, hogy a kurzus mindhárom alkalmán vegyen részt.

A maximális létszám 20 fő. Részvételi díja 3 alkalomra 2500 Ft.

A tanfolyamon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, szeptember 30-ig a hegedus.fanni@kulturkozpont.hu e-mail-címen.

Időpont: 2019. 10. 06. 15:00-18:00
Helyszín: Csillaghegyi Közösségi Ház, H-1039 Budapest, Mátyás király út 11-15.
Telefon: +36 1 240 0752, +36 30 523 0454

Forrás: Kultúrközpont
Az esemény oldala a Facebookon.