Halo Jones balladája

Cím: Halo Jones balladája
Szerző(k): Alan Moore, Ian Gibson
Kiadó: Fumax
Ár: 5995 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 208 oldal
Megjelenés: 2019.09.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: fumax.hu

A Fumax folytatja Alan Moore képregényeinek kiadását. A soron következő Halo Jones balladája egyúttal az első kiadványuk a kultikus 2000AD kiadótól, amit a tervek szerint több is követni fog.

Elindult világot látni és eljutott a csillagok közé. Olyan kalandokban volt része, amilyenekről egy átlagember még csak nem is álmodik.
Pedig csak egyátlagos lány volt, aki kezébe vette a sorsát.

Halo Jones a Broncson él – egy futurisztikus nyomornegyedben, ahol se munka, se szórakozás. Arról ábrándozik, hogy egy nap kiszabadul innen, és bejárja a galaxist. De egy olyan városban, ahol a legkisebb incidensből is véres zavargás kerekedik, a bevásárlás pedig olyan életveszélyes kaland, amely hosszas tervezést és buddhista kézigránátokat igényel, a szabadságnak komoly ára van. Halo Jones kallódó másodrendű állampolgárból az univerzumot keresztül-kasul bejáró világcsavargóvá válik, az űrhoszteszkedés és a hadsereg embertelenségének végletei között megtapasztalja a társadalmi hierarchia legalját és legtetejét, miközben végig makacsul keresi a szabadulás és a kiteljesedés lehetőségét.

A Halo Jones balladája lebilincselő sci-fi űropera egy hétköznapi nő korántsem hétköznapi életéről. Alan Moore és Ian Gibson klasszikus műve felújított kiadásban, kiszínezve kerül az olvasó elé.

„Az egyik legelső képregényklasszikus. Legalább olyan jelentős, mint a Watchmen, a V mint vérbosszú és A sötét lovag visszatér. Ha a képregények fontosságáról beszélünk, a Halo Jonesnak a lista elején kell szerepelnie.” – Neil Gaiman

A kötetbe itt lehet beleolvasni. Továbbá készül belőle egy limitált verzió is, azt a kiadótól közvetlenül lehet megrendelni.

Hétköznapi hős a csillagok között: Halo Jones balladája