Furfangos képregények a rejtvénylapokban

Ismét összegyűlt egy csokorra való képregény a rejtvénylapokban, úgyhogy lássuk mi az aktuális kínálat.

A Fülesbagoly júniusi számában A nyeremény címmel egy jiddis adoma képregény változatát prezentálja Kiss Ferenc és Gergely László. A szösszenetből megtudhatjuk, hogy némi furfanggal a döglött ló is szép hasznot hozhat.

A Zseb Rejtvény Extra 2008/2. számában Furfangos Fatime tér vissza. Az Ezeregy éjszaka meséinek csábos hölgyét sokan a Dargay Attila féle verzióban ismerik, ezúttal azonban Cs. Horváth Tibor forgatókönyvének Fazekas Attila által megrajzolt változatát olvashatjuk.

A Zseb Rejtvény Színes 2008/03. számában a Fölösleges ördög című képregényt találjuk, ami azért furfangos, mivel Fazekas Attilának ezzel az opuszával tavaly ugyanebben a lapban találkozhattunk.

A Kis Füles júniusi számában a firnyákos Róka felügyelő stílszerűen a strandon nyomoz. Ja, és ebben a számban, a 4. résszel véget ért Tom Sawyer kalandja a léghajón. A jóeszű rosszcsont barátai (Huck és Jim) és egy Perseus nevű postamester társaságában Tarasconi Tartarinnel is összefut. A híres oroszlánvadász kalandjairól egyébként Korcsmáros Pál készített képregényt évtizedekkel ezelőtt.