Free Comic Book Day itthon is

Frissítve! Amerikában május harmadikán hetedik alkalommal rendezik meg a Free Comic Book Day-t, vagyis az ingyenes képregények napját. Ehhez csatlakozik immár hagyományos jelleggel a budapesti Trillian.
Az alulról érkező kezdeményezés, mely tavaly több, mint 2000 boltot érintett, a kiadók szoros közreműködésével történik. Célja egyrészt az új és leszakadó olvasókhoz közelebb hozni a képregényolvasás élményét, másrészt pedig köszönetet mondani a hűséges olvasóknak. A kiadók erre az alkalomra különleges kiadványokat készítenek, melyeket ingyenesen vagy közel ingyenesen juttatnak el a terjesztőkhöz, akik ingyen adják azt a vásárlóknak, vagyis inkább a bolt vendégeinek. A nap kitűzése is egy érdekes algoritmus szerint történik: május első szombatja,mely egy jelentős képregényfilm bemutatóját követi, meglovagolva ezzel a sajtó képregények iránti érdeklődését.
Itthon 2005-ben csatlakozott ehhez az akcióhoz a Trillian, igaz kisebb módosításokkal, hiszen a Posta és Vám nem partnerek ebben a nemes kezdeményezésben. Vagyis aki következő keddtől egészen a képregény fesztiválig betér a boltba és vesz akármilyen import képregényt, az kaphat a kiadók erre az alkalomra készített kiadványaiból ingyenesen. A részletesebb tudnivalókról az üzlet legújabb hírlevelében olvashattok.

Ím egy lista az ez évi „ingyenképregényekről”:
ALL STAR SUPERMAN #1
ANTARCTIC PRESS TP
ARCANA STUDIO PRESENTS
ARCHIE COMICS JUGHEAD
ATOMIC ROBO NEOZOIC AND FRIENDS
BONGO COMICS FREE-FOR-ALL
BROKEN TRINITY
DEL REY & DABEL BROTHERS PREVIEW
HELLBOY BPRD (C: 1-0-0)
IMPACT UNIVERSITY VOL 4
INTERNATIONAL GRAPHIC NOVELS AT THEIR ZE
MAINTENANCE
MARVEL ADVENTURES IRON MAN
OWLY AND FRIENDS
PROJECT SUPERPOWERS
SHONEN JUMP SAMPLER
STRANDED
TINY TITANS #1
TRANSFORMERS ANIMATED