Filmhírcsomag v2 5.15

Amerika Kapitány a Vasemberben? Új TDK előzetesek! Lex Luthor lelép!? Buck Rodgers: Frank Millerrel, vagy nélküle?

Vasember tovább uralkodik

Nem sikerült az egyedi látványvilággal felszerelt Speed Racer trónbitorlása. A Vasember magabiztosan tartja vezető helyét, míg a Watchowski-tesók filmje csak a második.
Bár a szuperhős 48,8%-os visszaesést könyvelhetett el, a készítők mégsem estek kétségbe. Az 50 milliós hétvégi bevétel még így is messze a csúcson tartotta a filmet. Ezzel a Vasember Amerikában 177, világviszonylatban pedig 276 milliónál tart. Nem rossz eredmény.
A héten azonban már tényleg kétséges a Vasember elsősége. Érkezik ugyanis a Narnia krónikái: Caspian herceg a mozikba, mely valószínű átveszi az elsőséget a képregényfilmtől. (sg.hu)

Robert Downey Jr. kiütötte Ashton Kutchert

A fémpáncélban repkedő Tony Starkot még Demi Moore szemtelenül fiatal pasija sem tudta lekörözni a hétvégén. A Vasember az eddigi 291,8 millió dollárhoz most 51,2 milliót tett hozzá, így már 343 milliónál jár, a folytatás (és a további szuperhősmozik sora) egyre biztosabb. 20,2 millióval csak második lett az amerikai bevételi toplistán a poénból összeházasodó Cameron Diaz és Ashton Kutcher (Míg a jackpot el nem választ). (cinematrix.hu)

Itthon elhasalt a Vasember

A külföldön csúcsokat döntögető szuperhősös képregények filmes adaptációinak a hazai mozikban nem sok esélye van a sikerre, hiszen magát a témát Magyarországon meglehetősen távolságtartóan kezeljük.
Nem is volt tehát meglepetés, hogy a Vasember amerikai gigászi nyitánya itthon egy középszerű kezdéssel párosult. Pedig a Pókemberrel ellentétben nem lehet azt mondani, hogy a Vasember a legnépszerűbb képregényes karakterek közé tartozna, azonban a remek nézői reakciók és a pazar kritikák hatására a közömbös réteg is megtekintette a nyitóhétvégén a filmet.
Persze az is lehet, hogy a hazai jó vélemények elősegítik a Vasember lassú sikerét (erre majd jövő héten kitérünk), de egyelőre a szikár tényeket tudjuk közölni, miszerint a film Budapesten 24257 nézővel nyitott, mely nagyjából egy alsó kategóriás blockbuster nyitányának felel meg.
Összehasonlításul, a fővárosi premierhetek figyelembevételével, a nyitány az Ie. 10000 27 ezres eredményével szemben alulmarad (Roland Emmerich filmje Amerikában összesen nem hozott annyit, mint a Vasember 3 nap alatt), és olyan premierektől is kikapott, mint az Alien vs Predator 2 (28335 néző), a Legenda vagyok (34152 néző), Horton (28479 néző) vagy a 9 és fél randi (35745 néző). (sg.hu)

Nick Fury és Amerika Kapitány

Amerika kapitány csillagos pajzsát szúrták ki éles szemű képregényrajongók a Vasember egyik jelenetében (mely érdekes módon az előzetesből még hiányzott!), a páncélba öltöző Tony Stark hóna alatt. Samuel L. Jackson stáblista után felbukkanó karaktere mellett ez már a második rejtett utalás a Bosszú Angyalai-filmre, amit 2011-ben akar bemutatni a Marvel. A Vasember jelenleg 274 millió dolláros bevételnél tart, a készítők már a Thor mozifilmet tervezgetik, amihez a Latino Review nem túl megbízható értesülései szerint Brad Pittet szeretnék főszereplőnek. (cinematrix.hu)

Tintin

Steven Spielberg már idén ősszel el akarja kezdeni a Tintin forgatását, 2009 elejére pedig a Lincoln felvételeit jegyezte elő, amiben Liam Neeson alakítja majd az egyesült államok elnökét. A rendező eredetileg a 68-as háborúellenes mozgalmakról szóló filmet a The Trial of the Chicago 7-t készítette volna el (amiben Sacha Baron Cohen is aktivistát alakít), de ezt a nyárra várható színész sztrájk miatt egy időre jegelte. (cinematrix.hu)

Enyhe korhatárt kapott az új Batman

Az MPAA a napokban osztogatott pár amerikai korhatárkarikát a friss bemutatókra – mind az Indiana Jones 4, mind pedig a hatodik Batman-film, az új sorozat második tagja, a Sötét lovag megkapta a PG13-as besorolást.
A Batman: Sötét Lovagot is láthatják a 13 éven aluliak (igaz, szülői kísérettel), hiszen megkapta ugyanazt a besorolást, akárcsak a Batman: Kezdődik! Az MPAA indoklása szerint a film (ők már látták) “heves erőszakkal telített” részeket tartalmaz és “nagyfokú gonoszságot, fenyegetést.” (sg.hu)

Két új Dark Knight-reklám került ki a netre

Úgy tűnik, az új Batman-filmben láthatjuk a legtöbb robbantást és hallhatjuk a leghisztérikusabb Joker-kacajt. Ki alakítja meggyőzőbben a festett képű őrültet? Ledger vagy Nicholson? Július 18-án kiderül. (cinematrix.hu)
Az új előzetesek itt letölthetőek.

Távozik a Smallville főgonosza

Ahogy az várható volt, szerződése lejártával távozik a Superman gyerekkoráról szóló Smallville című sorozatból a Lex Luthort alakító Michael Rosenbaum. Azonban az alkotók nem keserednek el és az ősszel induló 8. évadra két újabb főgonoszt szerveztek be.
Rosenbaum már előtte is kacérkodott a búcsú gondolatával, de miután a Smallville készítői otthagyták a sorozatot (a csatornával vívott monetáris harc folyományaként), várható volt, hogy ő is követni fogja őket – távozási szándékát elsőként a rajongóknak írt nyílt levélben osztotta meg.
A sorozat megmaradt írói a CW csatorna közleménye szerint természetesen pótolni fogják a Luthor távozásával támadt űrt és mivel Superman főellenség nélkül nem is Superman, ezért a 8. évadban a hírhedt Doomsday lesz az egyik rosszfiú, aki annak idején a képregényfüzetekben meg is ölte a népszerű hőst.
Sőt, hogy dupla akkora legyen az élvezet, Clark Kent még egy női főgonoszt is kap. (sg.hu)

Buck Rodgers és Frank Miller

A Nu Image stúdió vezetői 40 millió dollárból feltámasztanák George Lucas kedvenc retró sci-fijét, az 1939-es Buck Rogerst, rendezőnek pedig Frank Millert szemelték ki. A Sin City és a 300 képregények író-rajzolója jelenleg a Spiritet forgatja, de azért esett rá a stúdió választása, mert Buck Rogers, a vakmerő űrhajós kalandjai 1929-től a 80-as évekig képregényben is megjelentek (és Millernek van egy hasonló, bár sokkal mocskosabb szájú, hátirakétás sci-fi hőse: Lance Blastoff).

ÁMDE:

Mégsem Frank Miller rendezi a Buck Rogers mozifilmet, derült ki Flint Dille legutóbbi nyilatkozatából. A remake írója-producere azért igyekezett megnyugtatni a rajongókat: “Jó barátok vagyunk Frankkel, és a későbbiekben még biztosan belekontárkodunk egymás filmjeibe.” (cinematrix.hu)