Filmhírcsomag v2 4.25

JLA napolva, Batman (gönce) frissítve, Hellboy harmadik tervezve, Hancock és Spirit előzetesezve, Lucky Luke rappelve, Largo Winch poszterezve és a Vasember bemutatva…

Mégsem lesz Igazság Ligája film

Újabb csavar a már így is kusza sztoriban. Joel Silver producer elmondása szerint a hivatalosan Justice League: Mortal címet kapott projektet – jelen állapotában – végérvényesen törölték.
Kicsit bővebben kifejtve ez annyit jelent, hogy mind az eddig kihirdetett szereposztás, mind pedig a sok helyen megszellőztetett forgatókönyv ment a kukába a rendezővel együtt. George Miller “végzetét” saját hazája, Ausztrália okozta, ahol nem igazán akarták megadni a kért adóengedményeket, valamint a forgatókönyv sem sikerült a legjobban – a producerek szerint.
Ezzel együtt fellebbentek a pletykák a neten, miszerint a Warner Bros. és a DC addig nem is lép tovább a Justice League ügyében, míg a Supermant alakító Brandon Routh-t és a Batmant alakító Christian Bale-t meg nem szerezték a projekthez. Ez pedig – mivel mindketten egy-egy szuperhőst alakítanak – nem mostanában lesz.
Szóval jelen állás szerint véget ért az Igazság Ligájának csatája a hollywoodi producerekkel, és vesztettek. (sg.hu)

Új Sötét Lovag poszter

Új poszter látott napvilágot a júliusban bemutatásra kerülő A Sötét Lovag című Batman-filmhez. A plakát nem csupán szemkápráztatóan szép, de legalább ugyanennyire merész is – az épületből léngnyelvekként kicsapó denevérlogó láttán nehéz nem asszociálni a szeptember 11-i képsorokra (a kép egyébként először stílszerűen a Joker által “működtetett” viral site-on, a www.whysoserious.com-on tűnt fel először).
Ugyanezen a site-on találhatunk egyébként – egy hátborzongató tabló alatt – egy rövid, ám annál tömörebb üzenetet, mely szerint már csupán három nap és… Remélhetőleg ez a várva-várt új előzetesere vonatkozik, melyben végre felbukkan az Aaron Eckhart által játszott Harvey Dent államügyész is. (odeon.hu)

A Denevér ruhája

A denevér időről időre leveti bőrét és újat növeszt. Másfajtát. Amikor Batman A sötét lovag (The Dark Knight, hazai bemutató: július 24.) című akció/fantasyban visszatér a filmvászonra, különlegesebb és modernebb szerkóban mentheti majd meg Gotham Cityt. A tervezők a 2005-ös Batman: Kezdődik!-hez képest alaposan feljavították a denevérjelmezt. Több mint 200, egyedileg legyártott gumi-, üvegszál, nejlon- és fémöntvény-alkatrészből áll, az egész az űrhajósok egyes ruhadarabjainál is használt módszerrel, rugalmasan simul viselője testére. A védőkesztyűkbe épített karmok valóban visszahúzhatók vagy kilőhetők. A fejrész alapja egy motoros bukósisak, de fehér szemlencsékkel és rugalmas nyakvédővel turbózták fel.
A dressz elkészítése azonban a jelek szerint nem emésztette fel a tervezők összes energiáját. Még arra is jutott idejük, hogy egy olyan változatot is csináljanak, amelynek hatalmas, előremeredő mellbimbói vannak: először ezt mutatták meg a főszereplőnek, Christian Bale-nek. Ő állítólag azonnal rájött, hogy ugratják: de néhány reklámfotón azért ebben pózol… (odeon.hu)
(A jobboldali képen nem! ;))

HB3 tervek

A Hellboy 3-ban Guillermo del Toro nácikkal eresztené össze Hellboyt, feltéve hogy a Magyarországon forgatott második rész bevétele megfelel a várakozásoknak. „Ezek a nácik nem valami föld alatt rejtőzködő elmebetegek lesznek, hanem elképesztően gazdagok és befolyásosak” – nyilatkozta a rendező, aki azt is hozzátette, a harmadik résznél mindenképp leáll. (Cinematrix)

Ha sikeres lesz a Pokolfajzat második része, akkor a rendező, Guillermo del Toro harmadszor is csatába küldené a szuperhőst. Ám azt már most kijelentette, hogy a trilógia után nem készítene több filmet eme franchise-ban.
Közeleg a részben hazánkban forgatott Pokolfajzat 2: Az Aranyhadsereg világpremierje, ám a sajtót máris a következő lépés foglalkoztatja. A direktor, Guillermo del Toro már most kijelentette, hogy ha a második epizód végre meghozza a várt sikert – az első rész nem robbantott bankot -, akkor harmadszor is visszatér a Hellboy-projekthez.
Sőt, del Toro már a sztorivázlatot is összerakta a fejében. Eszerint Pokolfajzat barátunk ezúttal a nácikkal kerülne komolyabb összetűzésbe, ám ezek a gonosztevők nem a csatornákban szednék áldozataikat, hanem a felső tízezer befolyásos tagjai lennének. Reméljük sikerül a trilógiává bővítés. (sg.hu)

The Spirit előzetes

Végre megérkezett az első mozgóképes anyag Frank Miller első rendezéséből, mely meglepő módon nem valamelyik saját képregényét dolgozza fel. A Will Eisner’s The Spirit a Sin Cityben látott képregényes stílust alkalmazza majd.
A film főszereplője egy nyomozó, aki halálos ellenfelének elpusztítása érdekében megrendezi saját halálát és így Lélekként harcol Central City legfőbb bűnözője ellen. Octopus célja kiírtani az egész várost. A Lélek sikeresen harcol ellene, ám egy nap összefut egy gyönyörű nővel, aki egyszerre akarja megölni, szeretni és elcsábítani főhősünket.
A főbb szerepekben Gabriel Macht mellett Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson és Eva Mendes is felbukkannak. A bemutatóra sajnos még több, mint fél évet várnunk kell, hiszen jelen állás szerint jövő januárjában lesz a The Spirit amerikai premierje.
Az előzetes itt letölthető.

Új Hancock előzetes

Új trailer jött ki a Hancock című filmhez, amiben Smith, a nőcsábász szuperhős maga ellen fordítja a közvéleményt. Néhány részegen elkövetett rossz húzás után lecsukják, majd a rács mögül megújulva tér vissza, és közben még Charlize Theront is felszedi. Peter Berg akciódús filmjét Amerikában 2008 júliusában mutatják be. (Cinematrix)
Az előzetes itt letölthető.

Az ember, aki gyorsabban lő, mint a saját árnyéka – Lucky Luke újra a mozikban!

Rantanplan, a Dalton-fivérek, Jolly Jumper és az ember, aki gyorsabban lő a saját árnyékánál… Igen, a Lucky Luke újabb változata, magyar szinkronnal a vásznakon!
A Lucky Luke – Irány a Vadnyugat! c. kalandfilm 15 millió eurós költségvetéssel, 20 hónap alatt készült el. A benne felvillanó 220 ezer saját kézzel készített (!) rajzon 120 művész dolgozott. Rendezője Olivier Jean Marie, aki a hétvégén el is látogatott Budapestre, és részt vett a film premier előtti vetítésén. Lévén első felesége magyar származású, és lánya is beszéli a nyelvünket, örömmel hallgatta a magyar szinkront.
A hazai rapper, LL Junior, aki a gyorsan beszélő Dalton testvérnek adta hangját, ekképpen nyilatkozott a szinkronforgatásról: “Imádok a hangommal játszani! A Nyócker óta ez volt a második lehetőségem, és nagyon szívesen vállalkoztam rá újra. A szájra mondás nem okoz különösebb nehézséget, hamar elkapom a fonalat, és tetszik, hogy beleélhetem magam mások szerepébe. Vicces volt elképzelni, hogy Stohl Andris üldöz, Ganxsta Zolee meg a tesóm.” Dalton Junior másik két fivérét a filmben Hajdú Steve és Csuja Imre személyesíti meg. Rantanplanként Kálloy-Molnár Péter alakításán szórakozhatunk, de hallhatunk még olyan – nem szokványos – csemegéket, mint például a kínai szereplőt megtestesítő Puskás Péter énekest.
A Lucky Luke egyike Európa legkeresettebb képregény-sorozatainak. Az első történet 1947-ben jelent meg a belga rajzoló, Morris, valamint a francia történetíró, Goscinny ötlete nyomán. Halálukig 70 epizóddal sikerült a képregény-világot gazdagítaniuk. Az alapsztori szerint Luke az igazságért harcol a bűnözők ellen. A legújabb kalandban, a Lucky Luke – Irány a Vadnyugat c. animációban is ezt teszi, hiszen a Dalton-fivérek ikszedik alkalommal is megszöknek börtönükből, és sorban kirabolják a bankokat. Ám a zsákmányt olyan szekérbe rejtik, amelyhez másnap több tucat ugyanolyan kocsi társul, ráadásul mind Kaliforniába készül… Újra találkozhatunk Jolly Jumperrel, azaz “a világ legokosabb lovával”, és Rantanplannal, “a világegyetem legbutább kutyájával”.
A Lucky Luke – Irány a Vadnyugat Morris és Goscinny “La Caravane” c. képregénye alapján készült, május 1-jétől látható a hazai mozikban.

Largo Winch poszter

A történet elejér már kétszer is olvashattuk, a folytatás lassan csordogál, és év végén (itthon vélhetően jövő év elején) a mozikba is megérkezik Largo Winch:

Oldalak: 1 2