Filmhírcsomag v2 4.19

Újabb Disney-s szuperhős:

2008. November 26-án érkezik a Bolt, aszuperkutya, aki nem ismer lehetetlent – legalábbis a kamerák előtt. A színész-eb azonban egy szerencsétlenség folytán kénytelen két társával nekivágni élete kalandjának, mely során rádöbben, hogy nem kellenek szuperképességek a boldogsághoz. (sg.hu)

The Return of King Doug

Ben Stiller producere és főszereplője is lehet a The Return of King Doug című fantasy-vígjátéknak. Az Oni Press azonos című képregényének filmes jogait a DreamWorks vásárolta meg, A forgatókönyvet Greg Erb és Jason Oremland írják, a producer a Sikoly filmek fölött bábáskodó Peter Schwerin lesz. (Cinematrix)

Készül a Ghost in the Shell amerikai feldolgozása

Talán az év híre is lehet, hogy az Akira után a Ghost in the Shell jogai is átkerültek az Egyesült Államokba a japán tulajdonosoknak köszönhetően, s ez azt jelenti, hogy nemsokára jön a Páncélba zárt szellem-film.
Hogy túlharsogjuk a rajongók örömujjongását, pár részlet a készülő feldolgozásról, melyet a Variety szellőztetett meg. A japán manga jogait a Dreamworks szerezte meg és Avi Arad, Ari Arad, valamint Steven Paul lesznek a producerek. A forgatókönyvet az a Jamie Moss fogja írni, akinek első filmjét, az Utca királyait épp a héten mutatják be idehaza. A stúdió a futurisztikus thrillert egy minden igényt kielégítő 3D-s élőszereplős akciófilm formájában kívánja a nézőknek tálalni (budapestiek előnyben), ami a három animefeldolgozás, az anime tévésorozat és a három videójáték után újabb márföldkövet fog jelenteni a Ghost in the Shell 1989 óta tartó történetében. (sg.hu)

Steven Spielberg 3D-s, élőszereplős filmet akar forgatni a Páncélba zárt szellem című animéből, így most a DreamWorks elkezdett lobbizni a japánoknál a jogokért. A Ghost in the Shell 2-t Spielberg cége forgalmazta dvd-n az Egyesült Államokban, nem véletlenül: „A Páncélba zárt szellem az egyik kedvenc történetem” – nyilatkozta Spielberg, akinek az Universallal és a Sonyval kell megvívnia a filmes jogokért. (Cinematrix)

A Dreamworks 3D-s filmet forgatna a Ghost in the Shell című japán mangából – tudta meg a Variety. Shirow Masamune mangája alapján készült Ghost in the Shell című 95-ös kultanime után (mely nálunk Páncélba zárt szellem címmel került forgalmazásba) elkészülhet az álomgyári, térhatású változata is a 2029-ben játszódó cyberpunk történetnek.
Spielberg cége már meg is vette a jogokat, melyekért a Universal és a Sony is ringbe szállt – hiába, hiszen Spielberg maga kardoskodott a jogok megszerzéséért: „A Ghost in the Shell az egyik kedvenc történetem”- nyilatkozta a rendező. Ezek után az sem véletlen, hogy az azóta már elkészült Ghost in the Shell 2. DVD forgalmazásának jogai szintén a Dreamworks-höz kerültek Amerikában.
Az amerikai változat producere a hollywoodi képregényadaptációk első számú felelőse, Avi Arad, aki többek között a Pókember és az X-Men trilógia, a Fantasztikus négyes filmek, illetve a hetekben moziba kerülő Vasember és Hulk mozik megszületésénél is bábáskodott. (mozinet.hu)

Sok évi küzdelem után úgy tűnik, valóban élőszereplős film készül az egyik legnépszerűbb mangából, az Akirából, Leonardo DiCaprio produceri felügyelete alatt és az Ruaíri Robinson rendezésében. A Variety mai híre szerint hasonló sors vár a műfaj szerelmeseinek másik alapművére, a Ghost in the Shell-re is; a DreamWorks már megvásárolta az adaptáció jogait, és terveik szerint 3-D-s játékfilm készülne a képregényből.
Masamune Shirow műve először 1989-ben jelent meg. A későbbiekben két folytatás követte, három anime, egy rajzfilmsorozat, valamint három videojáték. A rajzfilm folytatását, az Ártatlanságot (Innocence) a DreamWorks forgalmazta az amerikai mozikban, így a stúdió elkötelezettsége nem számít újkeletűnek.
A jogokért a Universal és a Sony is harcba szállt, ám végül a személyesen is érdekelt Spielberg cége írhatta alá a megállapodást. A rendező – talán meglepő módon – nagy rajongója ugyanis a műnek, és az egyik kedvenc történeteként aposztrofálta. A producerek között találjuk a Marvel-filmekért (Pókember, X-Men, A Fantasztikus Négyes, Hulk, Vasember) felelős Avi Aradot, a forgatókönyvet pedig a nálunk a héten mozikba kerülő Az utca királyai egyik írója, Jamie Moss szállítja. A premier tervezett időpontja és a költségvetés nagysága egyelőre nem ismert. (odeon.hu)

Oldalak: 1 2 3