Filmhírcsomag v2 2.11

Mai rövid egyvelegünkben Y-ról, a vicces (?) 300-ról, Venomról és Conanról esik szó…

Trilógia az utolsó férfi kalandjából?

Az Y, az utolsó férfi című képregény – melyből D.J. Caruso készül filmet forgatni – szerencsére már hazánkban is beszerezhető. A rendező a főszerepre Shia LaBeouf-t szeretné leszerződtetni, akivel ez lenne a harmadik közös filmje két év alatt.
A hazai képregényrajongók bizonyára örömmel vették, mikor tavaly világszerte sikert aratott füzetsorozatok kezdtek megjelenni nálunk is. A Sin City mellett a Vertigo sorozat is a komolyabb és brutálisabb vonalat képviseli. Utóbbiban jelent meg a 2003-as év legjobb képregényének választott Y, az utolsó férfi, melyre Hollywood is lecsapott.
A megfilmesítés jogait a DreamWorks szerezte meg, a rendezésre a Disturbia direktorát, D.J. Carusót szerződtették le. A férfi már ki is szemelte az egyetlen férfi, Yorick Brown megszemélyesítőjét Shia LaBeouf alakjában. A rendező és a színész ezzel két év alatt a harmadik közös filmjüket készülnek leforgatni.
A stúdió eredeti tervei szerint a történet a teljes sorozatot felölelte volna, ám Caruso kijelentette, hogy trilógiát tervez forgatni és az első rész az első 14 füzet eseményeit viszi vászonra. (sg.hu)

A kritikusok szerint pocsék a 300-paródia

A Horrorra akadva 4, a Csajozós film és a Bazi nagy film után idén ismét előrukkolt szokásos paródiafilmjével a Jason Friedberg-Aaron Seltzer duó, akik úgy tűnik továbbra is leszállóágban vannak, már ami a közönség érdeklődését illeti.
A duó filmjeire jellemző, hogy igencsak rövid idő alatt készülnek el – a 300 még egy éve sem került mozikba, azonban a rendezők példás gyorsasággal elkészítették a forgatókönyvet. Igaz, a Meet The Spartans még így is alul fogja múlni előző filmjeik egyre csökkenő bevételét: Horrorra akadva 4 (90 millió dollár az USA-ban), Csajozós film (48 millió dollár az USA-ban), Bazi nagy film (39 millió dollár az USA-ban).
Ahogy az várható volt, a kritikusok sem lelkesedtek a filmért (most komolyan, kit érdekelnek a kritikusok?): a kritikaösszesítő Rotten Tomatoes-on egyelőre csak egy pozitív kritika van jelen 38 negatív mellett, mely az ugyancsak egy pozitív kritikával bíró Bazi nagy film teljesítményével mutat párhuzamot. (A Csajozós film ötször ennyi pozitív értékelést kapott.)
Az egyetlen filmet kedvelő kritikus a szokásos közhelyet vetette be, miszerint ha az embernek nincsenek elvárásai, akkor nem fog csalódni, viszont a másik felemlegeti, hogy az első hányós poénra csak 5 másodpercet kell várni, valamint hogy a Meet The Spartans az a film, ahol a szellentős poént is sikerült elszúrni. Mindenesetre abban egyetértett a többség, hogy a 70 perces Meet The Spartans-nál a United 300 című 5 perces 300-paródia sokkal viccesebbre sikerült.
Ettől függetlenül mi megadjuk az esélyt a filmnek. A remény hal meg utoljára. (sg.hu)

Saját filmet kap a Spiderman-főellenség

Hiába vannak esetlegesen jobb adaptációk a Pókember-filmeknél, ha egyszer a közönségnek a Pók kell. Vagy, esetünkben a Pókember egyik főellensége, mert itt az ideje, hogy ez a sorozat is leágazásokat szüljön.
A hírek szerint a Marvel Studios már most előkészíti a Pókember 3 egyik főgonoszának, Venomnak a filmjét és egy A-listás forgatókönyvírót kívánnak megnyerni a projekthez. A stúdiónak a keresés azért is megy könnyebben, mert a gyártók zömével ellentétben ők már megegyeztek az írók szakszervezetével. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Pókember 3-ban Venom szerepében látott Topher Grace ismét magára öltené-e a gúnyát, de elég valószínűtlen, mint ahogy Sam Raimi részvétele is.
A Venoméhoz hasonló spinoff a képregények világában nem ritka, de már kapott saját filmet többek között a Daredevilben szereplő Elektra, a Batmanből ismert Macskanő, valamint az X-Men egyik fő alakja, Rozsomák is nemsokára saját történetben részesül. (sg.hu)

Rob Zombie rendezi Conant?

A Halloween direktora, Rob Zombie is esélyes a Nu Image által tervezett Conan rendezői posztjára. Az eddigi hírek szerint a direktornak Xavier Gens-szel kell majd versenyeznie a posztért.
A Nu Image és a New Line Cinema megszerezte a klasszikus és kultikus barbár, Conan megfilmesítésének jogait. Ám sajna elég komoly kálváriát járt be a tervezett film és ez most folytatódni látszik.
Múltkor még a Hitman – A bérgyilkos direktora, Xavier Gens jelezte, hogy tárgyalásokat folytat a két céggel a film rendezéséről, ám a Bloody Disgusting 100%-os bizonyossággal kijelentette, hogy a stúdiók Rob Zombie-val is egyeztetnek. A direktor legutóbb a Halloween feldolgozásával aratott kisebb sikert.
A hírek szerint a sztori az 1982-es Conan, a barbár újragondolása lesz majd, mely megoldás manapság nagyon is divatos. Több infó jelenleg nem áll rendelkezésünkre. (sg.hu)