Filmhírcsomag v2 1.23

300 újra? Batman, Superman, JLA, Kevin Smith új képregényfilmje, Hellboy, Penge DVD-k és egy csipetnyi Hősök…

Már január végén mozikban a 300-paródia

Vita nincs, a 2007-es év egyik legnagyobb tömeghisztijét a 300 váltotta ki, mely hatására tinédzserek ezrei viharzottak le a testépítő szalonokba, hogy Gerard Butler-mellkast formáljanak maguknak. Akinek ez nem sikerült, a paródiával vigasztalódhat.
A paródiával, melyet természetesen az évente új filmmel jelentkező Jason Friedberg és Aarin Seltzer ír, akiknek a nevéhez olyan ócskaságok fűződtek az utóbbi időben, mint a Horrorra akadva 4, a Csajozós film, valamint a Bazi nagy film. Egyelőre, bár csökkenő mértékben, de van igény a pisi-kaki poénokkal tűzdelt paródiafilmekre, így minden bizonnyal a Meet The Spartans is számíthat némi jegybevételre.
A január 25-én bemutatandó paródia a 300 mellett más szandálos filmeket is megpróbál kifigurázni, így a Trója, a Mennyei királyság, az Alexander, de legfőképp a Gladiátor rajongói számíthatnak kisebb fricskára.
A Meet The Spartans egyik főszerepét a tévés Herklues, Kevin Sorbo alakítja, de mellette szokás szerint feltűnik Carmen Electra is, valamint rengeteg ismeretlen színész, hiszen a jobb nevek minden bizonnyal rangon alulinak érzik az efféle filmekben történő szereplést.
Forrás: sg.hu

Kevin Smith képregényes retró sci-fin dolgozik

A Shop Stop 2 lúzerének pólóján láthattunk egy hátirakétás szuperhőst, róla szólna a kultrendező tizedik mozifilmje. „A Ranger Danger and the Danger Rangers olyan lesz, mint a Flash Gordon” – árulta el a kultrendező az MTV moziblogjának, bár hozzátette, hogy előtte természetesen leforgatja a Zack and Miri Make a Pornót és a Red State című horrort. Mondjuk mi azt se bánnánk, ha felcserélné a sorrendet, mert már a Rocketeert is nagyon szerettük. Az 1940-es években, a „képregények aranykorában” sok hátirakétás szuperhős harcolt órásrobotok, szörnyek, és a világouralomra törő nácik ellen (például Jethawk és Lady Falcon). Kevin Smithről a Comic Strip óta tudni lehet, hogy odavan a képregényekért (a saját Pókember-sztorija magyarul is megjelent), és már Ranger Danger-ös pólót is lehet tőle rendelni, a jayandsilentbob.com-on. (via cinemablend)
Forrás: Cinematrix

Hellboy lepuffant, ha nem viselkedsz jól 2008-ban

„Jövőre legyél jó, különben az lesz a legkisebb problémád, mit hoz a Mikulás” – fenyíti be Pokolfajzat a rossz gyerekeket a Hellboy 2 honlapján. Az ünnepi üdvözlőkártyát most bárki elküldheti ismerőseinek, barátainak, ha ide klikkel. Bónuszként itt van egy új kép Nuada hercegről, a tündérek királyáról. Foglalkozását tekintve Celeborn is ilyesmi volt a Gyűrűk Urában, szerencsére Nuada nem rá hasonlít, hanem Lucius Malfoy és egy ráncos ősvámpír szerelemgyerekére. Nagyon várjuk a júliusi bemutatót, és sok Hellboy-os cikket tervezünk 2008-ra. (via hellboymovie.com)
Az új Megtorló rendezője, Lexi Alexander is blogot ír a forgatásról, akárcsak a Múmia 3-at jegyző Rob Cohen, vagy Guillermo del Toro, a Hellboy-filmek atyja. A rendezőnő, aki majdnem úgy néz ki, mint Linda Hamilton a Terminator 2-ben legutóbb a viszontagságos időjárásról írt. Hóvihar nehezíti a külső jelenetek forgatását, korábban pedig folyton esni kezdett az eső, amikor a főszereplő, Ray Stevenson szembeállt a kamerával. „Biztos vagyok benne, hogy azt hiszik majd, vihargépet használtam, pedig nem – írja Lexi Alexander a blogján – Ray jeleneteinél mindig elkezdett esni az eső, de ezt egyáltalán nem bántam, mert a sötét, borongós atmoszféra jól illik az elkeseredett Frank Castle karakteréhez.” Stevenson a Rómában remekül hozta a folyton kötekedő, bárkit torkon szúró izomagyú légióst, Titus Pullót, reméljük, a Megtorló 2-ben is ugyanilyen jó lesz. A The Punisher: War Zone amerikai bemutatója szeptember 12-én lesz. (via cinemablend)
Forrás: Cinematrix

Februárban jön a Penge-tévésorozat – vágatlanul

Nem ritka, hogy tévésorozatból készül mozifilm, de a fordítottjára is akadnak példák, amikor is sikeres filmek vándorolnak át a kisképernyőre. A Blade (Penge) a trilógia kifulladásával kapott zöld utat és most DVD-n is meg fog jelenni – vágatlan verzióban.
Ez azt jelenti, hogy a tévében brutalitásuk miatt le nem adott vagy megkurtított jelenetek is helyt kapnak a lemezeken, ami elvileg nagy szó, hiszen a sorozat a kábeles Spike Tv-n ment esti időpontban, így nem kellett magukat visszafogniuk az alkotóknak, már ami a vért illeti.
A Wesley Snipes-ot váltó tévés Blade, Sticky Fingaz főszereplésével készült sorozat 13 epizódot ért meg Amerikában, viszont a csatorna a csökkenő nézettség miatt nem rendelte be a Blade-széria folytatását.
Így ennyivel kell beérniük a rajongóknak, no meg azzal, hogy február 12-től 39,98 dolláros áron már számunkra is elérhető lesz a sorozat az interneten rendelve.
Forrás: sg.hu

Egységes Superman?

A Warner Bros. érdekes bejelentést tett. A tervezett Superman visszatér folytatásában és a Justice League of America című szuperhősfilmben sem Brandon Routh alakítja a kékruhás hőst.
Már régóta tudjuk, hogy a Warner Bros. újabb esélyt ad a kissé leszerepelt Superman visszatérnek és egy akciódúsabb folytatást készítenek Bryan Singer vezetésével. A hírek szerint azonban minden eddigi infót kidobhatunk az ablakon, mivel a stúdió komolyabb változásokat eszközölt a produkcióban.
Először is a második részt már nem Singer fogja rendezni. Az új jelölt személye még ismeretlen, ám az biztos, hogy Singernek a Valkűr utómunkálatai és a The Mayor of Castro Street előkészületei miatt már nem fér bele az idejébe a projekt. Ráadásul a Warner úgy döntött, hogy egységes Supermant akarnak.
Ez annyit tesz, hogy mind a tervezett Justice League of America mind pedig a Superman: The Man of Steel kékruhás hősének szerepére ugyanazt a színészt szeretnék leszerződtetni. És a producerek egyértelműen kijelentették, hogy ez nem Brandon Routh lesz, mivel egy nála fiatalabb színészt keresnek.
A Warner azonban jelenleg Christopher Nolan kezeit csókolgatja és megpróbálják egy harmadik Batman filmre is rábeszélni.
Forrás: sg.hu

Se írója, se rendezője a Superman 2-nek

A Superman visszatér majdnem 400 milliós világbevételével jobban teljesített, mint a Batman: Kezdődik!, de a számok ellenére ronda bukás, míg a Batman-mozi nagy siker, arról nem is beszélve, hogy előbbi film jóval többe került.
Ezért is volt meglepő, hogy a Warner 2009 nyarára előre betárazta az új Superman-filmet, ráadásul még a rendező, Bryan Singer leváltásán sem gondolkodtak el. Idővel azonban azon kaptuk magunkat, hogy nem nagyon szivárognak a hírek az előkészületekről. (A bukott első film, mint a Fantasztikus Négyes esetében is látszott, nagyjából előre elrendeli a folytatás sorsát, bár idén a Hulk még javíthat ezen.)
A legfrissebb Variety-s hír szerint azonban a stúdió felettébb valószínűtlennek tartja, hogy az X-Men-filmek rendezője visszatérne a folytatáshoz, sőt, a folytatásnak még forgatókönyv-terve sincs, hiszen az eredeti filmet író Mike Dougherty és Dan Harris már biztosan nemet mondott a folytatásra.
A hírek szerint a Warner a 2009-es nagyszabású nyári premiert Superman helyett Supermannel és Batmannal, plusz a többiekkel, vagyis a szuperhősöket tömörítő, bolygóközi veszedelmek ellen harcoló Igazság Ligájával akarja kitölteni, de addig a Justice League-film munkálatai sem haladhatnak egy tapodtat sem, míg tart a hollywoodi forgatókönyvíról sztrájkja.
A sztrájk akár 2010-re is eltolhatja az Igazság Ligája-filmet, viszont 2011 egyértelműen a Batman 3. éve lenne, prioritást élvezne a Supermannel szemben, amely így csak 2012-ben térhetne vissza.
Forrás: sg.hu

Christopher Nolan rendezi a Batman 3-at is?

Mármint a Denevérember harmadik részét, mely a mostani filmes szokásokhoz méltóan nem egy sorozatjellegre utaló számocskát fog kapni, hanem pofás alcímet – persze akkor, ha a film sikert arat.
A Variety egyik bloggerének biztos forrásból származó információi szerint ugyanis. – látva Chris Nolan második Batman-rendezését – a fenemód elégedett Warner stúdió erősen fontolgatja, hogy őt kérje fel a folytatás dirigálására is.
A 2008. július 18-án bemutatandó képregényfeldolgozás folytatásával kapcsolatban már csak az a kérdés, hogy Nolan, akárcsak Sam Raimi, inkább biztosra megy és vállalja, hogy évekig nem készít más filmet, csak Batmant, valamint az, hogy a Warner merre akarja vinni a sorozatot.
Az egységesség irányába (azonos rendező minden részhez) vagy éppen a változatosság felé azzal, hogy akárcsak az Alien-filmeknél, minden epizódhoz új látásmóddal rendelkező direktort fogadnak fel.
Forrás: sg.hu

Képregényben folytatódik a Heroes zárórésze

Az NBC érdeme, hogy a Heroes-t képregénysorozathoz méltóan online és papíralapú sztorikkal is támogatják. Míg a Hiro és Charlie történetéről szóló nyomtatásban megjelent füzet érdekes módon ismét melegnek állítja be Zacket, addig az online képregény nagy titokról lebbenti fel a leplet.
Az online sztori amellett, hogy eddig is gyakran szolgálta az epizódok végeztével a történetek folytatását, a sorozatban szereplő de kisebb jelentősséggel bíró karakterek bemutatására is remek médium volt. A 66. füzetben pedig érdekes képsoroknak lehetünk szemtanúi, melyeket természetesen csak az nézze meg (és olvasson tovább), aki már látta a Heroes 2. évadának, fejezetzáró epizódját.
A 2. évad 11 részében láthattuk, hogy Hiro egy koporsóba teleportálja Adamet, a történet viszont ezen a ponton megszakadt, így nem tudhattuk meg, hogy mi lett Kenseijel, de a képregényben, amellett, hogy a múltjának egy fontos részletére is fény derül, megtudhatjuk, hogy mi történik vele miután magához tér, valamint hogy honnan fog minden bizonnyal segítséget kapni.
Forrás: sg.hu

Az Igazság Ligája a sztrájk újabb áldozata

Újabb film forgatását halasztották el bizonytalan ideig az írók sztrájkja miatt; a legfrissebb áldozat a Warner szuperprodukciója, az Igazság Ligája (Justice League of America). A stúdió kedden ült össze, hogy az elhúzódó sztrájk miatt döntsön a projekt további sorsáról, szerdán pedig megerősítették, hogy bizonytalan időre jegelik a filmtervet, és így a színészek lehetséges sztrájkja miatt legkorábban nyár végén vagy ősszel kezdődhet a munka – melynek indulása egyébként erre a hétre volt tervezve. A forgatás csúszása egyben a premier halasztását is jelenti, így teljesen bizonyos, hogy nem kerülhet a mű 2009 nyarán moziba, és a bemutatóra így legkorábban 2010-ben kerülhet sor .
A halasztásnak két oka van: az első a forgatási helyszínként kijelölt Ausztráliától kapható adókedvezmények kérdése, melyre a producerek ez idáig nem kaptak kielégítő választ. A másik a forgatókönyv állapota: bár a stúdió illetékeseinek határozottan tetszik a Kieran és Michele Mulroney szkriptje, érzésük szerint még lehetne finomítani rajta, márpedig ez az aktuális munkabeszüntetés miatt jelenleg nem megengedett.
A jelenlegi szereposztás szerint egyébként Adam Brody játssza Flash-t, Batman-t Armie Hammer, Jr., Wonder Woman-t pedig Megan Gale. Bár a Warner szeretné megtartani a stábot, kérdéses, amennyiben valamikor mégiscsak elindul a munka, a színészek, illetve George Miller rendező még mindig ott lesz-e a csapatban. A stúdió egyébként a JLA mellett a Superman folytatását is szeretné tető alá hozni, ám egyelőre ennek további sorsa is bizonytalan.
Forrás: Odeon.hu

Mégse lesz Justice League-film.

A Warner Supermant, Wonder Womant, Villámot és Batmant is felvonultató monumentális képregényprojektjéről ősszel szivárogtak ki hírek, ezek szerint szerint a forgatókönyv jó volt, ám a rendező George “Mad Max” Miller olyan irányba terelte a filmet, ami a stúdiónak nem kifejezetten tetszett. Biztos túl jó lett volna. Most mindenesetre leállították a projektet, részben a forgatókönyvírók sztrájkjára hivatkozva. Cristopher Nolan korábban nemtetszésének adott hangot a film Batman-karakterével kapcsolatban, mely alapjaiban különbözött az ő, Christian Bale által alakított denevéremberétől. Na, most örülhet. (via Hollywood Reporter)
Forrás: Cinematrix