Filmhírcsomag 7.25.D

[Többen] Hûha. A nagy nyári melegben csak úgy feltorlódtak a filmes hírek, mert nem 1, nem 2, nem 3, de már a 4. hírcsomagból lehet csemegézni. Jó étvágyat!

Megvan az új Megtorló

[Galen] Hamarosan kezdõdik a Comic Con és ilyenkor rengeteg hír érkezik képregényfilm fronton. Ma például bejelentették, hogy az HBO-n futó Róma egyik fõszereplõje, Ray Stevenson léphet Thomas Jane és Dolph Lundgren nyomdokaiba Megtorlóként.
Mint arról már mi is beszámoltunk, a mérsékelt sikert aratott képregényfilm, a Megtorló fõszereplõje, Thomas Jane kijelentette, hogy nem áll szándékában részt venni bármely folytatásban. A producerek nem nagyon keseredtek el és alig két hónap alatt meg is találták az utódját.
A választás a Róma címû sorozat egyik szereplõjére esett. Ray Stevenson eddig mindössze a nem túl sikeres Arthur királyban tûnt fel a vásznakon. Az HBO sikersorozatának hatására felfigyeltek rá Hollywoodban is és most talán megkapja az áttörés lehetõségét.
Ez természetesen csak akkor áll, ha a Megtorló 2 eljut a mozikba. Thomas Jane ugyanis a film története miatt mondta vissza a felkérést és ha a sztori valóban gázos, komoly az esélye egy Csak DVD-n címkének.
Forrás: sg.hu

Megtorló 2: új rendezõ, új fõszereplõ

[ninja] Régóta tervezik a 2004-es Megtorló folytatását, az idõ elõrehaladtával azonban nem bõvült, hanem inkább csökkent a stáb; elõbb Jonathan Hensleigh rendezõ szállt ki, majd idén májusban a fõszereplõ Thomas Jane jelentete be távozását – az Ain’t It Cool News-nak küldött levelében arra hivatkozott, hogy nem hajlandó hónapokat áldozni az életébõl valamire, amiben nem hisz igazán. A Latino Review értesülései szerint most végre rendezõt és új fõhõst is találtak: a direktori székben Lexi Alexander foglal majd helyet (a nevéhez fûzõdik a Huligánok címû darab is), míg a fõszerepben Ray Stevenson-t láthatjuk majd – õ leginkább a tévénézõk elõtt lehet ismerõs, a Róma címû sorozatban õ alakította az egyik katonát, Titus Pullo-t.
Stevenson bármit ki tud hozni a figurából, a kérdés az, vajon a rendezõnõ mennyire bátran nyúl a képregény brutális világához – az utcai verekedésekben mindenesetre van már gyakorlata.
Forrás: odeon.hu

Rendezõt fogott Farkas

[ninja] Többször számoltunk be róla, hogy az X-Men-sorozat két spinoff-fal folytatódik – ebbõl az elsõ a Farkas (Wolverine) sorsát mutatja be. A projektet már 2004-ben, jóval a harmadik rész elõtt tervbe vették, Hugh Jackman elvállalta a szerepet, sõt, vele egy idõben már forgatókönyvírót is szerzõdtettek, David Benioff személyében. A legfontosabb poszt, a rendezõé azonban több mint két éven át kérdéses volt, egészen mostanáig; bár egyes források szerint a két legesélyesebb DJ Caruso és Len Wiseman volt, végül mégis egy harmadik személy lett a befutó.
A Fox némileg meglepõ húzással Gavin Hood-ot találta meg a posztra, aki mindne tekintetben messzirõl érkezett a képbe; a dél-afrikai rendezõ tavaly elnyerte a alegjobb idegennyelvû filmnek járó Oscar-díjat Tsotsi címû filmjével (mely nálunk eddig csak az idei Titanic Filmfesztiválon volt látható), emellett még egy darab, a Rendition címû politikai dráma fúzõdik nevéhez, mely októberben kerül az amerikai mozikba – a stúdió állítólag azután döntött így, hogy egy elõvetítésen megtekintették utóbbi alkotást. A Wolverine a címszereplõ “születését” meséli el, azt, hogyan menekült meg a mutáns azokból a titkos kísérletekbõl, melyek révén fémkarmaihoz jutott, és hogyan csatlakozott a mutánsok csapatához.
A forgatás a tervek szerint novemberben kezdõdik, a film pedig 2008-ban kerül a közönség elé; a másik spinoff, a Magneto munkálatai is hamarosan megkezdõdnek, ezt Sheldon Turner szkriptjébõl David S. Goyer dirigálja.
Forrás: odeon.hu

Paris Hiltonból szuperhõs lesz

[ninja] A szõke örökösnõ többeket is megihletett: lemezborítóra került, és szuperhõsös rajzfilm készül róla. Õ azonban még mindig énekesnõ akar lenni.

Hilton a börtön után úgy nyilatkozott, bele akarja vetni magát a munkába és a jótékonykodásba, ehhez képest eddig csak szörfleckékig és egy újabb kutya beszerzéséig jutott. Jelenségként azonban többeket is megihletett.
Leült és lefotózták

A Smashing Pumpkins legújabb, Zeitgeist címû lemezének belsõ borítóján például az õ fotója díszeleg. Billy Corgan, a zenekar frontembere az MTV Newsnak elmondta: „Eredetileg úgy gondoltuk, hogy Lindsayt, Britneyt és õt kérjük fel, de mivel Parist személyesen is ismerem és buliztunk együtt párszor, így neki szóltam… és szerencsére el is jött, egyik vasárnap reggel 10-kor beállított, leült a székbe, sminkelt, és lefotóztam”.
Szupervicces szuperhõsnõ

A szõke Stan Lee képregényrajzolót is foglalkoztatja: a mûvész egy új rajzfilmsorozatot tervez az MTV-nek, melynek fõszereplõjét róla mintázza. A Marvel képregények szuperhõseinek atyja a Hilton-lányt is hasonlóképp ábrázolja majd, és eddig igen elégedett az eredménnyel: „Nem lesz az a megszokott szuperhíró. Ez a sztori egy üdítõen vicces sitcom lesz. Nagyon szimpatikusnak találom õt egyébként, kedves, szeretnivaló lány”.
De a lelkében dal van

A vizuális örökkévalóság azonban nem elég Hiltonnak: úgy döntött, megpróbálja újraéleszteni befulladt énekesnõi karrierjét. Az ITV News szerint már stúdióba is vonult, hogy felvegye második albumát, és ezt õ maga is megerõsítette. Az elsõ, saját nevét viselõ albumának elkészítésével egyébként három évet töltött, de miután tavaly nyáron a boltokba került, olyannyira szánalmas eladásokat produkált, hogy kiadója, a Warner rövid úton ejtette. Természetesen ez nem lehet akadály: Hilton saját kiadója, a Heiress Records alig várja, hogy piacra dobhassa az új remekmûvet.
Forrás: index.hu

Superman-nel Spacey is visszatér

[ninja] Tegnap számoltunk be róla, hogy a Warner Bros. és Bryan Singer rendezõ tervei között egyaránt szerepel a Superman visszatér folytatásának elkészítése. A mai hírek szerint még egy személy jelezte részvételét a második részben: Kevin Spacey újból leborotválná haját, hogy eljátszhassa Lex Luthor szerepét.
A bejelentés nem csupán a franchise, hanem a színész karrierjének szempontjából is fontos: alig néhány hete olyan hírek keltek szárnyra, hogy Spacey visszavonulna a filmezéstõl, hogy teljes energiáját a színháznak szentelhesse: a londoni Old Vic Theater-rel két éve írt alá egy szerzõdést, mely szerint 2015-ig õ látja el a patinás intézmény mûvészi irányítását. Ez azonban nem gátolja meg abban, hogy a kamerák elé álljon: „A prioritások megváltoztak, ez igaz.” – mondta Londonból telefonon a Variety újságírójának. – „A színház a legfontosabb az életemben, de a filmeket is szeretem, és ha tehetem, továbbra is vállalok filmszerepeket.”
A rendezõ Bryan Singer jelenleg az oly nagy vihart kavart Valkürt forgatja Németországban, ezután a San Francisco meleg polgármesterérõl, a meggyilkolt Harvey Milk-rõl szóló életrajzi mû, a Castro utca polgármestere (The Mayor of Castro Street) vár rá, majd – még a jövõ év folyamán – megkezdi a Superman 2 forgatását. A jelenleg Acélember (Man of Steel) címre hallgató folytatás forgatókönyvének már nekiült Michael Dougherty, a mû várhatóan 2009-ben érkezik a mozikba. Spacey reményei szerint ugyanúgy hat hét alatt végez majd jelenetei felvételével, ahogy az a Superman visszatér esetében is történt – a tervek szerint valamikor jövõ év áprilisa után, mikor már letudta színházi kötelezettségeit.
Forrás: odeon.hu

Rövid franchise-kitekintés

[ninja] A Hollywood Reporter mai kiadása viszonylag terjedelmes cikkben számol be néhány franchise jövõbeli sorsáról, illetve ezek alakulásáról. Lásssuk röviden, melyik filmbõl mikora várható folytatás:
Pókember: Sam Raimi rendezõ, Laura Ziskin producer és a gyártó Sony még ebben a hónapban tárgyalóasztalhoz ül, hogy beszélgessen a jövõrõl. Ziskin szerint „biztosan lesz még Pókember film. Azt azonban még nem tudjuk, milyen formában, és a Sony sem tudja, mikor mutatnák be a mozit. A sorozat folytatódni fog, de még nem mondhatom meg, kikkel.” Korábban mind Raimi, mind a fõszereplõ Tobey Maguire jelezte, hogy otthagynák a szériát, de a harmadik rész mindent felülmúló anyagi sikere még a kritikai fanyalgás ellenére is ráveheti õket, hogy visszatérjenek.
Fantasztikus Négyes: Bár az Ezüst Utazó jól nyitott Amerikában, második heti 66%-os visszaesése a kasszáknál, valamint az elsõ résztõl jócskán elmaradó eredmények most elbizonytalanították a Fox vezetõit. A folytatás egyelõre tervbe van véve, de a forgatókönyv megírásával még egy darabig senkit nem szándékozak megbízni.
X-Men: Lauren Schuler-Donner producer szerint nem terveznek közvetlen folytatást, ellenben két spin-offfal is készülnek. A Farkas (Wolverine) forgatása már idén õsszel elkezdõdne, mihelyt végez Hugh Jackman a Baz Luhrmann irányítása alatt készülõ eposz, az Ausztrália forgatásával. A bemutatót jövõ nyárra tervezik. Ezzel szimultán elõkészületi fázisban van a Magneto-mozi is.
Superman: az elsõ rész bevételei némileg elmaradtak a várakozásoktól, különösképpen a büdzsével párba állítva, így a Warner fõnöke, Alan Horn a következõképpen nyilatkozott: „Amennyiben készítünk folytatást, sokkal kevesebb pénzbõl akarjuk összehozni. El kell olvasnom a forgatókönyvet még azelõtt, hogy bármire is rábólintanék. Ezzel együtt a stúdió hajlandó 175 milliót is beáldozni, amennyiben a forgatókönyv és más tényezõk ezt megkívánják.”
A cikk röviden kitér arra is, hogy valószínûtlen még egy Ocean-film (a lefelé ívelõ színvonal kapcsán kijelenthetjük: szerencsénkre), a Bourne-ultimátum utóforgatásaival annak költségvetése 130 millió dollárnál többre rúgnak, az Arany iránytû (The Golden Compass) büdzséje pedig végül 180 milliónál állt meg.
Forrás: odeon.hu

Újabb lehetõség Conan-nak

[ninja] Hosszú évtizedek huzavonája után egy lépéssel (megint) közelebb kerültünk az újabb Conan-film megvalósulásához: pár héttel azután, hogy a korábban a Warner Bros. által tulajdonlott jogok elvesztek, és azok így visszaszálltak a Paradox Enetrtainment-hez, most újabb tulajdonos bukkant fel a láthatáron. A Variety híre szerint szinte biztosra vehetõ, hogy a New Line szerzi meg Robert E. Howard könyveinek jogát, így az õ stúdiójukban készülhet az új rész – már persze ha egyáltalán elkészül, hiszen a sokéves, ám semmilyen eredménnyel nem járó munka rossz elõjelnek is tekinthetõ, ahogy az is, hogy ezúttal egyetlen nagyobb stúdió sem jelentkezett komoly ajánlattal, a New Line legfõbb riválisa a hozzá hasonlóan független Millennium Films volt.
Korábban a Warner hétéves vívódása és háromszori jog-hosszabbítása alatt olyan nevek bukkantak fel a projekt kapcsán, mint John Milius (az elsõ rész rendezõje, aki egyben a forgatókönyvet is írta Oliver Stone-nal közösen), a Wachowski testvérek, vagy Robert Rodriguez; az összes jelentkezõ közül õ jutott legmesszebb, ám õ tavaly inkább a Grindhouse-t választotta a szandálos barbár helyett. A stúdió tavaly év végén még egyszer nekifutott a filmnek, mikor Boaz Yakin-t találták a megfelelõ embernek, ám végül ez a próbálkozás is sikertelenül zárult. Az utolsó határidõ idén tavasszal járult le, a Paradox Entertainment azonban mereven elzárkózott azelõl, hogy újból meghosszabbítsák a Warner-rel kötött egyezséget, mivel a stúdió nem tudott megfelelõ forgatókönyvet letenni az asztalra.
„A legnagyobb megbecsüléssel viseltetünk a Warner Bros. iránt, de hét év után elérkeztünk ahhoz a ponthoz, mikor már szeretnénk látni valami haladást is.” – nyilatkozta a Paradox képviselõje, Fredrik Malmberg a Variety-nek.
Amennyiben a New Line szerzi meg a jogokat (ami minden valószínûség szerint be fog következni), a producereknek akkor is a nulláról kel kezdeniük a munkát ; hiába készült ugyanis a Warner számára több forgatókönyv-változat, azok mind a stúdió tulajdonát képezik. (forrás: Variety)