Filmhírcsomag 7.25.C

Kuku szokásos vegyesfelvágottja mindenrõl ami képregényfilm, és mostanában tervezik, forgatják, bemutatják…
Superman-nel Spacey is visszatér

[Kuku] A Warner Bros. és Bryan Singer rendezõ tervei között egyaránt szerepel a Superman visszatér folytatásának elkészítése, amihez még egy személy jelezte részvételét. Kevin Spacey újból leborotválná haját, hogy eljátszhassa Lex Luthor szerepét. A bejelentés nem csupán a franchise, hanem a színész karrierjének szempontjából is fontos: alig néhány hete olyan hírek keltek szárnyra, hogy Spacey visszavonulna a filmezéstõl, hogy teljes energiáját a színháznak szentelhesse: a londoni Old Vic Theater-rel két éve írt alá egy szerzõdést, mely szerint 2015-ig õ látja el a patinás intézmény mûvészi irányítását. Ez azonban nem gátolja meg abban, hogy a kamerák elé álljon: „A prioritások megváltoztak, ez igaz.” – mondta Londonból telefonon a Variety újságírójának. – „A színház a legfontosabb az életemben, de a filmeket is szeretem, és ha tehetem, továbbra is vállalok filmszerepeket.” A rendezõ Bryan Singer jelenleg az oly nagy vihart kavart Valkûrt forgatja Németországban, ezután a San Francisco meleg polgármesterérõl, a meggyilkolt Harvey Milk-rõl szóló életrajzi mû, a Castro utca polgármestere (The Mayor of Castro Street) vár rá, majd – még a jövõ év folyamán – megkezdi a Superman: The Man of Steel forgatását. A jelenleg Acélember címre hallgató folytatás forgatókönyvének már nekiült Michael Dougherty, a mû várhatóan 2009-ben érkezik a mozikba. Spacey reményei szerint ugyanúgy hat hét alatt végez majd jelenetei felvételével, ahogy az a Superman visszatér esetében is történt – a tervek szerint valamikor jövõ év áprilisa után, mikor már letudta színházi kötelezettségeit.
Forrás: odeon.hu

Shazam!

[Kuku] Olyan hír látott napvilágot, miszerint Brandon Molale alakítja majd a Shazam! címû filmben Captain Marvel karakterét. Jake Gyllenhaal és Dwayne „The Rock” Johnson után Molale a harmadik színész, akit szóbahoztak a szereppel. Az E! Online készített is egy interjút a színésszel.
– Szóval mondj el mindent errõl a Shazam! fejleményrõl. Azt mondják, lehet hogy te leszel ’Captain Marvel’.
– Sok minden elõrehaladt. A nevem és The Rock a két név. Egy éve végig emiatt léptek velem kapcsolatba az emberek. Szóval azt mondom: Hé, tudják mit, figyeljenek. Ha van valami DC vagy Marvel karakter, ami úgy néz ki mint én, akkor ez az a fickó. A hasonlóság nevetséges. Azt mondom, szívesen csinálnám.
– Hogy viselnéd a lehetõség (mint ez) minden feszültségét?
– Láttam amit Brandon Routh csinált Superman-ért. Épp csak szappanoperákban szerepelt. Nem csinált egész sokat. Nem tudott mit felmutatni. Õ egy jó színész, de nem egy megalapozott színész. Ugyanaz mint én. Sok szerepben láttatok már, de nem vagyok egy megalapozott fickó. De hé tudják mit, adják meg az alkalmat.
– Voltál már olvasópróbán?
– Nem, a forgatókönyv még nem íródott meg. De csak hízelegtem, hogy még megfontoljanak. Megdöbbentem. Õk gyártanak minden képregényfilmet, mint ezt is, és mint olyan, tudod, ismerem a képességeimet mint színész. Jó színész vagyok. Most olyas valakire van szükségem, aki ad nekem valamit, amit a fogaim közé tudok süllyeszteni.
– Összefutottál már egyáltalán The Rock-kal?
– Tudod, õ az én edzõtermemben edz, és évek óta ismerem Dwayne-t. Szerepeltem vele Az Amazonas kincsében. Õ egy nagyszerû fickó.
– Remélem értesítetted errõl az egész szituációról. Igaz?
– Van egy Black Adam nevezetû karakter a Captain Marvel világban. És õ igazából gonosz. És (The Rock) sokkal inkább úgy néz ki mint Black Adam, mintsem Captain Marvel. Szóval, szeretném látni, ahogy rosszfiút játszik. Sosem láttam Dwayne-t rosszfiút játszani… és ki nem akarja hogy gonosz legyen?!
Forrás: eonline.com

Justice League of America

[Kuku] Egyre erõteljesebben terjed a pletyka, miszerint készülõben a Justice League of America legfrissebb filmváltozata. A Justice League of America, azaz Az Igazság Ligája nem más, mint a DC Comics képregénybirodalom 1960-ban megalkotott szupercsapata: itt van többek között Superman, Batman, Wonder Woman és Flash is, akik erõiket egyesítve, egyszerre szállnak szembe a gonosszal. Sokak szerint a szuperhõs-csapat sikere közvetetten, de hozzájárult a Fantasztikus Négyes létrejöttéhez is. Nemrég jelentették be, hogy már az új film forgatókönyve, Kieran és Michele Mulroney munkája is elkészült, a brit IGN pedig korunk legsikeresebb Batmanének, Christian Bale-nek szegezte a kérdést, hogy elvállalná a Denevérember szerepét a Justice League of America-ban.”Pont azt magyaráztam Chris Nolannek, hogy lehet, hogy ötvenévesen majd bárokban nyomom ugyanezt, úgyhogy egyáltalán nem zárom ki ezt a lehetõséget. Ki tudja, hogy alakul a karrierem?” – válaszolta Bale. Az Acélembert alakító Brandon Routh-tól pedig az IESB kérdezte meg, hogy szerepelne-e a filmben. Nos a színész válaszában elmondta, természetesen érdekelné a dolog, és nagyon szeretne együtt dolgozni Christian Bale-lel. Azonban a produkcióval kapcsolatban egyelõre csak annyit tud, hogy a forgatókönyv elkészült. Ugyanezen a címen tíz éve egyébként már készült egy szuperhõsös tévéfilm Amerikában, de se Superman, se Batman nem szerepelt benne. Az új Justice League of America-t 2010-re ígéri a gyártó Warner Bros.
Forrás: iesb.net, origo.hu

Watchmen

[Kuku] A legutóbb arról számoltam be a készülõ Watchmen címû filmmel kapcsolatban, hogy szerepet ajánlottak többek között Keanu Reeves-nek is. Az IGN Movies tudomására jutott, hogy Dr. Manhattan szerepét szánták volna a Mátrix sztárjának, azonban a színész menedzsere közölte, Reeves nem kíván szerepelni a produkcióban. A CHUD értesülése szerint mivel a színész nemet mondott a felkérésre, nagy valószínûséggel Billy Crudup (Majdnem híres, Mission: Impossible III) fogja majd alakítani Dr. Manhattan karakterét. Az a hír pedig, miszerint Paddy Considine alakítja majd Rorschach-ot úgy tûnik nem fog megvalósulni, mivel a színész közölte hivatalos fansite-ján, hogy akkor hajlandó szerepelni a produkcióban, ha a filmet Paul Greengrass rendezi. Szóval úgy tûnik Jackie Earle Haley egy lépéssel elõrébb került a szerephez. Sõt, a filmmel kapcsolatban megkérdezték Patrick Wilson-tól, igaz-e a hír, miszerint beszélt Zack Snyder-rel Nite-Owl szerepével kapcsolatban. Nos a színész azt válaszolta, nem biztos benne, hogy szabad errõl nyilatkoznia. Ezen kívül meg kell említeni, nagy a valószínûsége, hogy Jude Law lesz Ozymandias. Azonban jelenleg nem úgy fest, hogy Gerard Butler alakítja majd The Comedian karakterét, mivel a ShockTillYouDrop értesülése szerint elképzelhetõ, hogy Thomas Jane kapja meg a szerepet. A színész így kommentálta a hírt: „Ez van az Interneten?” – kezdte Jane, majd hozzátette: „Igen, csendben maradok. Tudom, hogy Zack érdeklõdik és ez egy nagyszerû bók.”
Forrás: chud.com, movies.ign.com, shocktillyoudrop.com, superherohype.com

Gondok a Watchmen szereplõválogatásán

[Kuku] Zack Snyder komoly bajban van. A Watchmen rendezõje ugyanis számos karakternek egyszerûen nem találja meg a megfelelõ alakítóját. Jelenleg többek között nincs meg Richard Nixon, Henry Kissinger, Yoko Ono, John Lennon és JFK megszemélyesítõje. Snyder komoly gondban lehet. Új filmje, a Watchmen ugyanis nem akar összeállni. A sztori már kész, a stáb összeszedve, ám egyes figurákkal nem tudnak mit kezdeni. A rendezõ számos válogatást tartott, ám a történelmi személyek filmbeli megfelelõit nem találják. Jelenleg Richard Nixon, Henry Kissinger, H.R. Haldeman, Ted Koppel, John McLaughlin, Annie Liebowitz, John Lennon és Yoko Ono, Fidel Castro, Albert Einstein, Norman Rockwell, JFK és Jackie Kennedy, Andy Warhol, Mao Tze Tung és Larry King filmbeli szereplése vált kétségessé. A Watchmen Alan Moore klasszikus képregénysorozata, mely az alternatív Amerikai Egyesült Államokba helyezi a történetét.
Forrás: sg.hu

The Doom Patrol

[Kuku] A Warner Bros. filmet készít egy jellemzõ sajátságokkal bíró DC Comics szuperhõs-csapatból, The Doom Patrol-ból, mely elsõ megjelenése 1963 áprilisában volt (My Greatest Adventure #80). A csapatot Bob Honey, Arnold Drake és Bruno Premiani alkotta meg. A fõ karakterek: The Chief, a deréktól lefelé bénult zseni; Elasti-Girl, akinek a teste képes összemenni és megnõni; Negative Man, egy kötszerekkel bebugyolált férfi, aki képes saját maga árnyképét elengedni; Robotman, egy egykori atléta, kinek az agyát egy autóbaleset után egy robottestbe helyezték. A csapat nemezise egy intelligens gorilla, Monsieur Mallah és Madame Rouge, aki képes teste minden részét hihetetlen hosszúságban kinyújtani. Az adaptáció forgatókönyvét Adam Turner írja majd.
Forrás: empiremovies.com

25

[Kuku] Az AOL’s Moviefone rangsorolta „Minden idõk 25 legjobb és legrosszabb filmfolytatás”-át. Hogy mi köze a képregényfilmekhez? Nos annyi, hogy három képregény adaptáció címe is szerepel a két 25-ös listán. Minden idõk 25 legjobb folytatása között szerepel a Superman II., mely a 17. helyen lett rangsorolva. A másik listán, minden idõk 25 legrosszabb folytatása között szerepel a Batman és Robin, valamint a Superman IV. – A sötétség hatalma. Mindkét film bekerült a Top10-be. A Superman IV. a 10. helyet foglalja el a listán, még a Batman és Robin minden idõk legrosszabb filmfolytatása lett.
Forrás: movies.aol.com

Spider-Man 4

[Kuku] Legutóbb a producer, Grant Curtis egy nyilatkozatában ugyebár elmondta, hogy szívesen látná a következõ Pókember filmben a Gyíkot. Nos, a franchise-zal és a lehetséges negatív karakterekkel kapcsolatban megszólalt maga a rendezõ, Sam Raimi is.
„A Sony Pictures sok Pókember filmet fog még készíteni. Nem tudom még mit tartogat a jövõ” – kezdte Raimi, majd hozzátette: „Szeretném látni Elektrót, Keselyût, talán a Baljós Hatost mint csapatot.”
Forrás: mtv.com

Samuel L. Jackson csatlakozott Vasemberhez

[Kuku] Samuel L. Jackson Nick Fury szerepét kapta a 2008-ra tervezett Vasember-filmben, aminek címszerepét Robert Downey Jr. játssza. Fury a történet szerint egy Shield nevû nemzetközi biztonsági szervezet vezetõje. A milliomos fegyvergyárosból lett szuperhõsrõl szóló képregény-adaptációban Downey Jr. mellett Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges és Terrence Howard is szerepel. A filmet Jon Favreau rendezi, akit eddig elsõsorban színészként, például a Szakíts, ha bírsz és a Bárbarátok fõszereplõjeként ismerhettünk.
Forrás: cinematrix.index.hu

Mutánsról álmodik

[Kuku] Az Underworld és a héten debütált Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed rendezõje, Len Wiseman egyik legnagyobb álma valóra, ha egyik kedvenc figurájával, Rozsomákkal kart karba öltve lehetne egy produkcióban. A lelkes és biztos kezû filmes már annak a puszta gondolattól is libabõrös lesz, hogy egy X-Men-tõl különálló részt (spin-off) dirigálhatna le. „Rozsomákért már azelõtt érdeklõdtem, hogy a Die Hard-ot összehozó emberekkel leültem volna beszélgetni” – nyilatkozta Wiseman a Superhero Hype!-nak. „Úgy gondolom, remek lenne ezt a nagyszerû sztorit elmesélni, mert érdeklõdöm az eredeti történet iránt, és tudom, hogy Hugh (Jackman) hogyan játszaná el a szerepet, s az annyira lenyûgözõ lenne. Szóval igazi szenvedélyemként kezelném, hogy ennek a karakternek elmeséljek egy nagyon király sztoriját, látni szeretném, és ott lenni, amikor elõször vetítik. Tudom, hogy rengeteg dolog folyik most ezzel kapcsolatban, s hogy mennyi rendezõ akadna rá.”
Forrás: mozinet.hu

A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó

[Kuku] A galaxison túlról érkezik most az ellenség a gyors Ezüst Utazó személyében, aki pusztulást hoz a Földre, de azért feltûnik az õsellenség, Dr. Doom is, hogy a Fantasztikus Négyesnek ne legyen olyan könnyû a helyzete. Az 1961 óta megjelenõ amerikai szupercsapatot a Pókembert is jegyzõ Stan Lee rajzolta. Az elsõ rész 2005-ben 330 millió dollárt hozott Tim Story rendezõvel, aki korábban az Amerikai taxival égette magát, mégis megkapta a 130 millió dollárból forgatott második rész készítését is, ami a nyitó hétvégén 58 milliót hozott, összesen pedig 123-at. A kedvezõ jegyeladások ellenére a nézõk (6,4/10) és a kritikusok (37 százalék) sem szeretik a filmet. A kilencszáz speciális effektbõl álló filmet tavaly augusztusban kezdték el forgatni, amit annyira gyerekekre célzottan készítettek, hogy a Howard, a kacsa óta ez az elsõ Marvel film, ami olyan kedvezõ besorolást kapott, hogy mindenki nézheti, azért a láthatatlan ruhás Jessica Albát hátulról így is megtekinthetjük. Sõt: az FHM éves szavazásán a legszexibbnek választották. Biztos ezért jelölték a filmet az MTV Awards legjobb nyári film kategóriájában, amit végül a Transformers nyert meg.
Forrás: cinematrix.index.hu

Nem maradunk szuperhõsök nélkül

[Kuku] Egy sokak számára örömteli cikk jelent meg a minap a The Hollywood Reporterben, mely írásból kiderül, a vezetõ stúdiók mely szuperhõsöknek adnak lehetõséget egy újabb megvillanásra, s kik lesznek azok, akiket kispadra küldenek a közeljövõben. A nemrég bemutatásra került szuperprodukciók közül az egyik kérdõjeles A fantasztikus négyes brigádja, mely legutóbbi megjelenésével, A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazóval nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket, mivel egy elég erõs nyitást követõen már a második hétvégén 66%-ot esett a nézettsége. Ilyen szintû romlás mellett a producerek fejében egyelõre fel se merült a trilógiává duzzasztás gondolata sem.

Nem ilyen aggasztó a helyzet a Pókember 4. részével, amit a Sony már a harmadik epizód bemutatása elõtt szorgalmazott a rendezõ, Sam Raimi irányába, ám a korábban szárnyra kapott hírekbõl azt lehetett leszûrni, hogy Raimi egyelõre távol tartja magát az újabb folytatástól. A Sony ettõl függetlenül a hó végén összehívott egy értekezletet a Gonosz halott és a Gyorsabb a halálnál direktorával, valamint a Pókember producerével, Laura Ziskinnel, hogy egyeztessék Peter Parker újabb felbukkanását. Ziskin bizakodó a több százmilliós jövedelmet fialó produkció jövõjével kapcsolatban: „Még több Pókember-film lesz. Csak még arra nem adtunk választ, milyen alakban fognak visszatérni, továbbá a Sony ezzel kapcsolatban nem adott konkrét megjelenési dátumokat. Arra azonban nem tudok egyelõre választ adni, kik lesznek benne érintettek.”

Pókember mellett a másik leginkább várt képregényfigura kétségkívül az X-Men csapatát erõsítõ Rozsomák saját mozija. A gyártó Fox ugyan elkötelezte magát az X-Men egyszemélyes projektjére, ám még ki kell várnia, hogy a fõszerepet alakító Hugh Jackman bejezze a munkát Baz Luhrmann aktuális mozijában, az Australia-ban. A tervek szerint Rozsomák kalandjait õsszel kezdenék el forgatni, hogy már a jövõ nyári uborkaszezon kezdetére a filmszínházakba tudják küldeni. S ha már szóba kerültek a mutánsok: az X-Men 4. a fantasztikusokhoz hasonlóan szintén a startvonal mellõl várja az indulást: „Egyelõre még nincs szkriptje az X-Men 4.-nek, és még semmilyen munkához nem láttunk neki” – nyilatkozta a film producere, Lauren Schuler-Donner.

Végezetül pedig következzék a galaxis legszuperebb és legfeszesebb latexruháját birtokló comics-hõse, Superman, akinek felbukkanása elõtt a Warner Bros. alaposan ellenõrzi akarja az ehhez szükséges tõkét, mert a stúdió fejesei nem szeretnének abba hibába esni, mint a legutóbb, amikor is Bryan Singer egy horribilis végösszeggel állt a fõnökei elébe. „Elkészítjük a Superman visszatér folytatását, amennyiben a lehetõ legkevesebbõl elõ tudjuk állítani. Látnom kell a kész forgatókönyvet, mielõtt igent mondok bármire is. A stúdió hajlandó volna közel 175 milliót rááldozni, ha a szkript és egyéb tényezõk megfelelõek lennének” – fûzte hozzá a WB illetékese, Alan Horn.
Forrás: mozinet.hu

Folytatódik a Transformers?

[Kuku] Michael Bay új filmje, a Transformers a nyár legnagyobb blockbustere, mely jelenleg is uralja az amerikai mozikat. A rendezõ azonban már egy esetleges folytatásról nyilatkozik az újságíróknak. A héten került a világ mozijaiba az idei nyár egyik legnagyobb blockbusterének szánt Transformers. A CGI-elemekkel alaposan megtûzdelt akciófilm kezdi beváltani a hozzáfûzött reményeket. Amerikában 65 milliónál jár, összbevétele pedig már átlépte a 100 milliós álomhatárt. A közel 200 milliós büdzsé valószínû jövõ hét közepére meg is lesz. Michael Bay és a DreamWorks örülhet, hiszen elsõ közös munkájuk, A sziget komoly bukta lett. A siker hatására nem is csoda, hogy a rendezõ már a folytatásról nyilatkozik. Legalábbis a legutóbbi interjújában megemlítette, hogy számos ötletét nem tudta még megvalósítani és szívesen forgatna egy újabb, látványos robotos filmet.
„Rengeteg ötletem van a következõ részre” – kezdte Bay. „Csak sajnos olyan sokáig tart megírni egy forgatókönyvet, szóval nem hiszem, hogy ez lesz a következõ filmem. De szeretném majd én leforgatni a folytatást.”
A tervek szerint Bay következõ filmje a Fargo és Ponyvaregény nyomvonalán halagó Pain and Gain lenne, ám elképzelhetõ, hogy a DreamWorks átírja a direktor elképzeléseit.
Forrás: sg.hu

G.I. Joe

[Kuku] Nemrég a producer, Lorenzo di Bonaventura a G.I. Joe nevet viselõ projekt kapcsán egy nyilatkozatában elmondta, hogy eddig két forgatókönyv született. Az elsõ szkript David Elliot (A leskelõdõ, Négy tesó) és Paul Lovett (Négy tesó) alkotása, még a második – amiben Action Man is szerepel – Skip Woods (Kardhal, Hitman) nevéhez fûzõdik. Di Bonaventura a második forgatókönyv kapcsán azonban megjegyezte, sajnálatos dolognak tartja, hogy Woods szkriptje nyilvánosság elé került. Ugyanakkor a producer elárulta, hogy ez még csak a kezdet, mivel készülni fog még egy forgatókönyv, ami szintén Skip Woods nevéhez fûzõdik majd és biztos benne, hogy Woods keményen fog dolgozni rajta. Az új forgatókönyvel kapcsolatban Brian Goldner, a Hasbro elnöke, a Transformers címû film producere a LatinoReview-nak küldött e-mail-jében elárult pár dolgot. „Dolgozunk a film forgatókönyvén, ami egy korabeli G.I. Joe vs Cobra történetet fog bemutatni, melyet a képregények inspirálnak. Még nincs egy sem. Remélhetõleg hamarosan…”
Forrás: latinoreview.com, movies.ign.com

Lost Squad

[Kuku] A Rogue Pictures megszerezte a jogokat, hogy a Devil’s Due által kiadott képregénybõl, a Lost Squad-ból – melyet Chris Kirby írt és Alan Robinson rajzolt – filmet készítsenek. A rendezõi és forgatókönyvírói feladatokat Stephen St. Leger és James Mather látják majd el. A történet szerint egy amerikai katonákból álló század a II. Világháború alatt egy küldetést kap. Harcolniuk kell Adolf Hitler okkult ügynökei és egyéb fenyegetések ellen. A film producerei Adrian Askarieh, Daniel Alter és Josh Blaylock.
Forrás: hollywoodreporter.com

Folytatódik a Tini Nindzsa Teknõcök

[Kuku] Nálunk még be sem mutatták, Amerikában már a folytatást tervezik. A TMNT animációs film ugyanis szépen teljesített a kasszáknál és a producerek addig akarják ütni a vasat, amíg meleg. Kowabunga! Idén mutatták be Amerikában a legújabb Tini Nindzsa történetet. Az egykoron hatalmas népszerûségnek örvendõ szuperhõsök dicsfénye az utóbbi években eléggé megkopott, ám a New Line Cinema sikerrel támasztotta fel õket. A négy teknõs a TMNT címû animációs film épp az idei év két sikerfilmje, a 300 és a Faterok motoron társaként került az amerikai mozikba és még így is képes volt profitot termelni. Igaz, ehhez nagyban hozzájárul a mindössze 34 milliós büdzsé is, ám a világszinten elért 90 millió még így is korrekt teljesítmény. Nem is csoda, hogy a készítõk máris a folytatást tervezik. Most már csak a Warner Bros.-t kell meggyõzniük arról, hogy egy esetleges második rész ismét sikeres lehet. A rajongókat azonban kicsit le kell hûtenem. A Mirage stúdió szerint leghamarabb három év múlva mehet mozikba a második CGI-kaland.
Forrás: sg.hu

A New Line megszerezte Conan jogait

[Kuku] A Warner Bros. hét évre vásárolta meg Conan jogait, ám ezen idõ alatt nem volt képes vászonra vinni a barbár egyik kalandját sem. Most azonban a New Line kaparintotta meg a harcost és hamarosan megkezdi a King Conan elõkészületeit. A Warner ezt bizony most alaposan elpuskázta. Hét évvel ezelõtt megvásárolta a Conan-jogokat és komoly munkálatok kezdõdtek a King Conan: Crown of Iron címet kapott harmadik rész kapcsán. Elsõ körben az egykori fõszereplõ, Arnold Schwarzenegger ajánlotta utódjának Dwayne Johnsont, a stúdió pedig leszerzõdtette a Wachowski fivéreket a projekthez. Ám az idõ telt, a tesók nem tudtak elõállni semmi elfogadhatóval és végül leléptek. Ekkor jött Robert Rodriguez, ám õ sem tudott mit kezdeni a dologgal és végül elvesztették a jogokat. És most úgy tûnik, hogy az utóbbi években egyre több sikerfilmet produkáló New Line Cinema próbálhat szerencsét a barbár világában. Jelenleg csak azt tudni, hogy az új stúdió nem szeretné megváltoztatni a film címét, ráadásul egyes pletykák szerint nagyon szeretnék, ha Peter Jackson vagy A pillangó-hatást készítõ Eric Bress állna a kamerák mögé.
Forrás: sg.hu

Indy új kalandja CGI-mentes lesz?

[Kuku] Steven Spielberg és producertársa, Frank Marshall kiadott a közleményt, miszerint az új Indiana Jones filmben egyetlen egy CGI-effekt sem lesz látható. A bejelentés szerint szeretnék megtartani az elsõ három rész B-mozis érzését. Végre elkezdõdött a negyedik Indiana Jones kaland forgatása, melyrõl egy kis videó is készült. Sajnos a történet részletei a mai napig nem láttak napvilágot, így a neten továbbra is csak találgatnak a rajongók. Ám egy dolog immáron teljesen biztos Sean Connery kimaradása mellett: az új kalandban egyetlen CGI-effekt sem lesz látható. Ezt egy sajtóközleményben tudatta a világgal Spielberg és Marshall. A bejelentés szerint a rendezõ szeretné az elsõ három rész B-kategóriás hangulatát és stílusát megtartani és nem akarja átverni a rajongókat mindenféle számítógépes hatással.
Forrás: sg.hu

Indy megint a frigyláda nyomába ered?

[Kuku] A tényállás röviden: a filmben dolgozókon kívül senki sem tudja, hogy a most készülõ, negyedik Indiana Jones-film (a címe valószínûleg Indiana Jones and the City of the Gods lesz, de még ez is változhat) mirõl szól majd, és lehetséges, hogy ez jövõ év május 22-éig, a bemutató napjáig így is marad. Ugyanakkor ez természetesen nem akadályozza meg a rajongókat és újságírókat abban, hogy a film sztorijáról spekuláljanak, tehát mi is továbbadjuk a pletykát: az Ain't It Cool News információi szerint a sorozatot lezáró filmben Indy visszatér kalandozásai kiindulópontjához, és ismét a frigyládát keresi. Kevés konkrét tény támasztja alá ezt a kijelentést, mindenesetre nagyon rég óta kering az a pletyka, hogy Marion figurája visszatér ebben a részben, valamint állítólag Marion halottnak apja, Abner Ravenwood – akirõl korábban úgy tudtuk, hogy életét veszítette a láda utáni hajszában – is felbukkan a filmben, ami szintén valószínûsítené, hogy a sztorinak valamiképpen köze van a szövetség ládájához. Utóbbi hír egybevág a film IMDb-s adatlapjával is, ahol a stáblistán John Hurt neve szerepel Abner Ravenwood megformálójaként. Az Ain't It Cool News spekulációja szerint a film sztorijának kiindulópontját az elsõ film végén látható raktárépület jelenti, amely az 51-es körzetnek nevezett amerikai katonai bázison fekszik, és amelyet ezúttal az oroszok próbálnak megtalálni, hogy felülkerekedjenek az amerikai hadseregen.
Forrás: origo.hu

Harrison Ford nem tud leállni

[Kuku] A negyedik rész csak most forog, de az IESB „bombabiztos” paramountos forrása szerint a huszonegy éves Shia LaBeouf, aki a folytatásban Indiana Jones (a most hatvanöt eves Harrison Ford) fiát játssza, további három részre írt alá szerzõdést a stúdióval. Ha ez igaz, Lucas és Spielberg egy egész trilógiát épít a fiatal színészre, aki az utóbbi idõben egyre nagyobb költségvetésû filmekben kapott fõszerepet (Disturbia, Transformers). Az IESB úgy tudja, LaBeouf nem szorítja ki Fordot a folytatásokból: a legendás Indyt játsszó színész összesen még három Indiana Jones-filmre kötött szerzõdést, tehát õ is ott lesz az ötödik és a hatodik részben, míg a hetedik részt már valószínûleg teljes egészében Indy junior viszi el a hátán. Ha ez igaz, Fordnak nagyon feszes tempóban kell leforgatnia a folytatásokat – évente egyet vagy akár többet is egyszerre, hogy sikerrel fusson versenyt az idõvel. Ha igaz. John Singh, a Lucasfilm PR-fõnöke az MTV oldalán azonnal vehemensen tagadta, hogy bármilyen megállapodás született volna a további részekrõl. „Pletyka az egész, rajongók fecsegése a neten” – nyilatkozta Singh. A Indy 4 mindenesetre jövõre érkezik a mozikba, míg a Disturbia-t Shia LaBeouff-fal augusztus 16-ától mutatják be nálunk.
Forrás: origo.hu