Filmhírcsomag 10.19

Újabb részletek a Wolverine-filmről

Az X-Men tervezett spin-offjáról, a Farkasról (Wolverine) eddig annyit tudhattunk, hogy David Benioff forgatókönyvéből az Oscar-díjas Tsotsi dél-afrikai rendezője, Gavin Hood forgatja a filmet, és a címszerepben ismét Hugh Jackman-t láthatjuk majd. A Variety mai híre több újdonsággal is szolgál.
A film teljes címe Az X-Men eredetei: Farkas (X-Men Origins: Wolverine) lesz, vagyis a gyártó Twentieth Century Fox gyaníthatóan nem áll meg ennél és a szintén tervezett Magneto-filmnél. A bemutató időpontja 2009 május 1, ez tehát azt jelenti, hogy a két év múlva esedékes nyári blockbuster-szezont ez a darab nyitja meg, ami üzleti és lélektani szempontból is igen fontos. 2003-ban az X-Men 2 is ekkor jelent meg a mozikban, idén pedig a kitüntető cím a kevésbé sikerült Pókember 3-nak jutott, mely minősége ellenére rekord nagyságú, 151 millió dollárral nyitott, ezek után egyedül Amerikában 336 millió dollárt hozott, ezzel pedig most már bizonyosan 2007 legnagyobb bevételt hozó filmje. Az ominózus hétvégére eddig csupán egyetlen másik bemutatót időzítettek, a Disney G-Force című rajzfilmjét.
A tervek szerint a címszereplőn kívül több más mutáns is feltűnik majd a filmben, ezek egy része már ismerős lehet a korábbi trilógiából, míg többen csak most fognak bemutatkozni a vásznon. A filmbéli gonosz William Stryker karaktere, pontosabban annak fiatalabb változata lesz – a figura a sorozat második részében tűnt fel, ott Brian Cox alakította őt, a mostani filmhez a készítők Liev Schreiber-t szeretnék megynerni, akivel a híek szerint hamarosan befejeződnek a tárgyalások.
A forgatás még idén elkezdődik Ausztráliában, a stáb aztán Új-Zélandra, majd New Orleans-ba költözik. Utóbbi helyszín azt is jelentheti, hogy a filmben feltűnik majd a képregény szerint ebben a városban élő Gambit karaktere, akinek szuperképessége, hogy tárgyakat pusztán akaratával felt udja robbantani, és aki profi betörő volt, mielőtt csatlakozott volna Xacier professzor csapatához. (odeon)

Hellboy 2 honlap

Beindult a Magyarországon forgatott szuperhősmozi, a Hellboy 2 webszájtja, ahová felkerültek a rendező, Guillermo del Toro rajzos vázlatai, egy kurta blogbejegyzés tőle, és Abe Sapien is bejelentkezik a paranormális nyomozók főhadiszállásáról. (Cinematrix)
hellboymovie.com

Új Terminator Trilógia

Trilógiává bővítené a Warner Brothers a negyedik Terminátor-filmet. “A harmadik rész lezárta a jelen eseményeit. Ezért mi megtartjuk a legnépszerűbb szereplőket, de egy egészen új világot szeretnénk létrehozni a jövőben, és ezt három filmen keresztül megmutatni” – mondta Moritz Borman producer, pedig James Cameron már A gépek lázadásánál kijelentette: „én mindent elmeséltem.” A negyedik résznek egy nagyzoló címet is adtak: Terminator Salvation: The Future Begins. A sztori a jövőben játszódik, és a munkálatokat 2008-ban kezdenék. Régebben arról is szó volt, hogy itt forgatnánk Etyeken, és Andy Vajna a mai Borsnak adott interjújában is azt nyilatkozta, hogy szeretné a Korda stúdióba hozni a produkciót. Schwarzenegger helyett eddig Vin Diesel neve merült fel, bár még nem kizárt, hogy a kormányzó elvállal egy rövid cameót. Augusztusban Edward Furlong ügynöke állította, hogy a színész középkrú John Connorként tér vissza, és a stúdió már megkörnyékezte McG-t, a Charlie angyalai-filmek rendezőjét. (Cinematrix)

Terminator Salvation: The Future Begins

Kiderült a negyedik Halálosztó film végleges címe. A Terminator Salvation: The Future Begins a Skynet és az emberek harcát mutatja be. A forgalmazás jogait a Warner Bros. szerezte meg.
Nemrég számoltunk be arról a pletykáról, miszerint az Andy Vajna – Mario Kassar vezette The Halcyon Company berkeiben készülgető negyedik Terminator film címszerepére Vin Dieselt szeretnék megnyerni a készítők. Ez az infó azóta sem nyert megerősítést, ám végre kiderült a végleges cím.
Azt már régóta tudni, hogy a harmadik rész után nem lesz több számozás a szériában és ezt alátámasztandó hírdette ki ma a forgalmazási jogokat megszerző Warner Bros. a véglegessé vált hivatalos elnevezést. Eszerint 2009-ben Terminator Salvation: The Future Begins címmel érkezik a mozikba az új széria nyitó része.
A rendező pozíciójára eddig McG volt az esélyes, ám ma az is kiderült, hogy még nem kötöttek senkivel szerződést. A főszerepben viszont visszatér Claire Danes és Nick Stahl, a forgatókönyvet pedig a harmadik részt is jegyző John Brancato – Michael Ferris duó jegyzi.
A sztori a Skynet és az emberek összecsapását állítja a középpontba. A producerek nem áltatnak senkit egy kerek történettel, hiszen ez a rész bevallottan egy új trilógia első epizódja lesz. (sg.hu)

Spirit stábbővülés

A Frank Millere rendezte Spirit című szuperhősös filmben semmit nem bíznak a véletlenre: Scarlett Johansson, Eva Mendes mellé leigazolták a Spanglish-ból ismert, Paz Vegát, aki szinte már a szegények Penelope Cruza, valamint a Sin Cityben megjegyzett Jaime Kinget. Jó nők, jó nők! (Cinematrix)

Oldalak: 1 2 3