Filmhírcsomag 10.19

Goyer ismét vámpírokkal küzd meg

A Penge – Szentháromság rendezése után David S. Goyer ismét sajátos nézőpontból dolgozza fel a vámpír-legendát. Ezúttal a Hellboy atyjának, Mike Mignolának Christopher Golden-nel közösen írt képregényét, a Baltimore, avagy a rendíthetetlen ólomkatona és a Vámpír (Baltimore, or The Steadfast Tin Soldier and the Vampire) című művét rendezi a New Regency égisze alatt. A cím nem véletlenül utal az Andersen-mesére, ugyanis egyes elemei megtalálhatók benne, kiegészítve a vámpír-legenda elemeivel és a történelem szörnyűségeivel. A történet főhőse, Lord Henry Baltimore az első világháborúban harcol az európai fronton, az Ardennekben. Itt támadja meg és harapja meg egy démoni denevér. A járvány családját elpusztítja, Baltimore azonban túléli, és egy háromfős csapattal ered a vámpírok és a Földön uralomra törő Gonosz, a Vörös Király nyomába.
A forgatókönyvet a képregény két szerzője írja, a forgatás várhatóan jövőre indul – addig Goyer még leforgatja a Wolverine melletti másik X-Men-spinoff-ot, a Sheldon Turner szkriptjéből készülő Magnetót. (odeon)

A Transformers stábja marad a folytatásra is

A DreamWorks és a Paramount folytatja az idei nyár egyik legsikeresebb filmjét, a Transformers-t, és 2009 június 26-án küldi mozikba a folytatást. A Hollywood Reporter mai híre szerint kezd összeállni a stáb is, akik szinte mind ott voltak az első rész elkészítésénél is. Alex Kurtzman és Roberto Orci írja most is a forgatókönyvet, ezúttal azonban társzerzőként Ehren Kruger (A szomszéd, Sikoly 3, A kör, Grimm) is besegít. A produceri teendőket most is Steven Spielberg látja el, Tom DeSantóval, Lorenzo di Bonaventurával és Don Murphy-vel közösen, a rendezői székben az egy ideig vonakodó (és indoklásul hetet-havat öüsszehordó) Michael Bay foglal helyet, a főszerepben pedig a robotok mellett ismér Shia LeBouf-ot láthatjuk.
Az írók a források szerint 5 és 7 millió dollár közötti összegért vállalták az újbóli minkát, ami egy adaptált (jelen esetben egy képregény-sorozat alapján készülő) forgatókönyvért rekordösszegnek számít. A vastag csekk annak is köszönhető, hogy a stúdió még a jövő nyári sztrájk előtt el szeretné kezdeni az érdemi munkát, ehhez pedig az írók gyors munkájára van szükség. Ez a sietség magyarázza azt is, hogy a DreamWorks a jelenleg a Star Trek XI szkriptjével bíbelődő Orci és Kurtzman mellé ültette a jobbára horrorokra specializálódott Kruger-t is. (odeon)

Transformers Trilógia?

A Paramount/DreamWorks berkeiben az a hír járja, hogy idei legnagyobb sikerüket további két résszel toldják meg. Röviden: trilógiává bővül a Transformers.
Már a kezdeti sikerekből tudni lehetett, hogy a DreamWorks nem hagy parlagon egy ekkora sikerfilmet és folytatni fogja aTransformers sztoriját. A második részt egyébként nem is olyan régen jelentették be egy kis nézeteltérést követően.
A Transformers 2 egyébként már elég előrehaladott állapotban van. Spielberg újfent elfoglalja a produceri, Michael Bay pedig a rendezői széket, a főszerepben pedig ismét Shia LaBeouf lesz láható. Azt, hogy már most tervbe van véve a harmadik rész is Peter Cullen árulta el.
Az újságírók kérdésére, miszerint a folytatásban is ő lesz Optimus Prime hangja, azt válaszolta, hogy tudomása szerint még további két filmre szerződtették le. A találgatások természetesen rögtön megindultak, melyből még egyik sem nyert megerősítést. A legbiztosabbnak az a vélemény tűnik, mely szerint A Karib-tenger kalózai mintájára a második és harmadik részt egyszerre veszik fel és szorosan kapcsolódnak majd egymáshoz.

Oldalak: 1 2 3