Filmhírcsomag 9.27

Tinédzser Nindzsák, a Csodanő, a Szuperember és a Denevérember, plusz a Fantasztikusan Négyes, sőt: Csodakapitány és ellenfele Fekete Ádám. Róluk szól a mai Filmhírcsomag…

Jessica Biel beszáll az Igazság Ligájába?

Alig pár napja adtunk hírt róla, hogy a Warner Bros. leszerződtette George Miller-t az Igazság Ligája (Justice League of America) rendezésére, és máris több az információnk a filmmel kapcsolatban. A Dark Horizons szerint a forgatás február közepén kezdődne Sydney-ben, és előreláthatólag három vagy négy hónapig tartana, hogy így még a júniusban kezdődő sztrájk előtt bejeződhessen. A producerek jelenleg Seattle mellett keresik a film 8 vagy 9 potenciális főszereplőjét; egyikük, Wonder Woman szerepére a Variety beszámolója szerint igen jó eséllyel pályázik Jessica Biel, akinek a kérdéses időszakban egyelőre semmilyen másik munka nincs beütemezve. A stúdió egyelőre nem kívánta megerősíteni az értesüléseket, arra hivatkozva, hogy a szereposztást csak akkor kívánják nyilvánosságra hozni, ha már az összes színész aláírt hozzájuk. (Odeon)

Mégsem Welling lesz Superman

Újból kiadó Superman szerepe a Justice League of America című képregényfilmben. A múlt héten ugyanis – eddig nem tisztázott okokból – Tom Welling visszalépett a szereptől és nem írta alá a szerződését.
Újból elindulhat a találgatás, hogy vajon ki lesz az idei évezred harmadik Superman-je? A Smallville című sorozatban Tom Welling, míg az új filmekben Brandon Routh bújhatott a kékruhás szuperhős bőrébe.
Egy darabig úgy tűnt, hogy a tervezett Justice League of America című képregényfilmben is a sorozatban szereplő Welling alakíthatja Supermant, ám tegnap kiderült, hogy a színész végül visszalépett.
Az okot még nem hozták nyilvánosságra és vélhetően nem is fogjuk megtudni – legalábbis hivatalos forrásból. Pár dolog azonban már kiderült a filmről. A rendezői székben a Mad Max és Táncoló talpak direktora, George Miller foglalhat majd helyet.
A csapatból Superman, Batman, Aquaman, Green Lantern, Villám és Wonder Woman már biztosan feltűnnek a filmben is. Sőt, utóbbi kettő ezzel a produkcióval elindítja további filmes karrierjét, hiszen utána további filmek készülnek majd Villám és Csodanő főszereplésével. A forgatás kezdete jövő év elejére, a bemutató pedig 2009 nyarára lett kitűzve. (sg.hu)

Trilógiává bővül a Fantasztikus Négyes?

Jessica Alba elárulta, hogy a Sin City 2 mellett a Fantasztikus Négyes harmadik részének egyik főszerepére sem kérték még fel hivatalosan. Eddig a hírekből hallott mindkét produkcióról, de reméli, hogy bekerül mindkét stábba.
A világ egyik legszebb nőjének kikiáltott Jessica Alba új vígjátéka, a Good Luck Chuck promóciós körútján nem kerülhette el a kérdést, melyek másik két filmjére vonatkoztak. Az újságírók megkérdezték, hogy beszélne-e a Sin City 2 vagy a Fantasztikus Négyes harmadik részéről.
„Semmit nem tudok a két filmről” – jelentette ki nagy meglepetésre a szépséges színésznő. „Maguk bizonyára többet tudnak erről, mint én magam. Tapasztalatból mondom, hogy mindig a színésznek szólnak utoljára. Felfogásuk szerint „bár mi évekig agyalunk egy-egy karakter megalkotásán, neked elég lesz három hét is a megformálásához”. Szóval biztos, hogy engem kérdeznek meg utoljára.”
Ez azért is érdekes, mert számos hír arról szólt, hogy Jessica Alba az elsők közt lett leszerződtetve a Sin City folytatásába, a szuperhős quartett pedig nem hiszem, hogy nélküle indulna harmadik bevetésére. (sg.hu)

Hongkongba repül a Denevérember

A The Dark Knight stábja novemberben kilenc napos forgatást tervez az ázsiai kikötővárosban. „Üdvözöljük a filmet, de előtte meg akarunk bizonyosodni arról, hogy zökkenőmentes lesz az együttműködés” – nyilatkozta egy vicces nevű helyi törvényhozó, Kwok Ka-ki. A hongkongi politikusok amiatt aggódnak, hogy a helikopterről filmezés és az éjszakai forgatás közlekedési dugókat okoz, és súlyos zajártalmakkal jár majd. Az aggodalom részben jogos, egy speciális effektusokért felelős szakember halálos balesetet szenvedett a The Dark Knight angliai forgatásán, korábban pedig egy chicagói postahivatal gyulladt ki.
A Warner semmit nem hajlandó elárulni az új Batman-film sztorijáról, így egyelőre rejtély, hogy Bruce Wayne a következő részben is elutazik-e a Távol-Keletre ninjákkal verekedni, vagy valamelyik titokzatos mellékszereplő jeleneteit veszi fel Christopher Nolan és csapata Hongkongban. (Cinematrix)

Halálos baleset a The Dark Knight forgatásán

A vizuális effektekért felelős technikus épp a Batmobilt követte egy kamerás autóval, mikor fának csapódott. A férfi a helyszínen életét vesztette. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben. Az elhunytról a stáb nem adott felvilágosítást, egyelőre csak annyit tudni, hogy kétgyermekes családapa volt az illető. A Warner szóvivője azt nyilatkozta, a Dark Knight szereplői közül senki sem tartózkodott az angliai helyszínen a baleset időpontjában Christian Bale, Heath Ledger és Michael Caine közül. Bár az egész stábot megviselte a tragédia, a forgatás a szigorú határidők miatt nem áll le. (Cinematrix)

TMNT – Tini nindzsa teknőcök

Nosztalgiahullám borítja el a huszonéveseket, miközben a tinik csak pislognak, hogy valaki képes komolyan venni pár nindzsa teknősbékát. Nem tudják ők, mi a jó.
Újabb képregény-adaptáció, újabb klasszikust támasztanak fel és újabb animációs filmmel rukkolnak elő – kérdés, hogy meddig képes ezt bevenni a gyomor, meddig bírjuk a dömpinget. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de részemről én még nagyon sokáig, így felőlem jöhetnek a klasszikusok, még akkor is, ha két-három közepes próbálkozásra jut egy igazi kincs, mert ezekért a kincsekért megéri a resztlit is megnézni..
A Tini Nindzsa Teknőcök felújítása meg különösképp vivát érdemel, még akkor is, ha az 1984-ben kijött képregényt (akkortájt jelentek meg a Transformer-babák a polcon, melyekből remek popcornfilm született, amit nemrég nálunk is bemutattak) nem élőszereplőkkel filmesítették meg, hanem komputeranimáció segítségével.
Az 1990-es élőszereplős film és a folytatásainak emléke még élénken élhet azok fejében, akik akkortájt bandukoltak át a pubertás kapun. Minden bizonnyal ők hajdanán nagy hévvel tapsoltak a „karatéjozós”, szemkötős teknősök láttán és még ma is könnyes szemmel gondolnak vissza az akkor filmverzióra (és az anno magyar nyelven is kapható képregényekre), melyben nyilván a nosztalgia szépítő hatása is erős szerepet játszik. A mostani ifjú generáció, a 12 éven aluli korosztály 17 év múlva a mostani TMNT-filmmel kapcsolatban is hasonló gondolatokat fog táplálni, ez már most megjósolható, minőség ide vagy oda.
A TMNT, melynek magyar címéből ugyebár szándékosan kimaradt a „Mutáns” szócska, négy csatornatöltelék, harcművész teknősről szól (Donatello, Rafaello, Michelangelo és Leonardo), akik Szecska mester felügyelete alatt védik a várost a haramiáktól. A film története szerint ezúttalis veszély fenyegeti New York városát, valaki egy régóta halott hadvezér emberfeletti hatalmát kívánja rászabadítani a városra. Ezt természetesen csakis a teknőc-kvartett akadályozhatja meg, még akkor is, ha a négyes már felbomlott és tagjai inkább civil állás után néztek a város biztonsága fölötti őrködés helyett.
A TMNT igazi akciórajzfilm lett, vagyis meglehetősen mozgalmas és szinte nonstop csihipuhit láthatunk a vásznon, tehát a fentebb említett célközönség elvárásait hamar kipipálták a készítők. Az idősebb, nosztalgiázni kívánó tagozat számára azonban ez a sok gyakás kissé monotonná teheti a filmet, és valami kegyetlenül üressé. Ráadásul a TMNT számítógépes orgiája kissé sterilnek is hat, amin a kissé távolkeleti, majdhogynem anime-szerű gyurmagrafika – legyen bármennyire is pofás olykor – tovább ront.
Mivel az egyik fő-főellenséget, Zúzót a teknőcök már nem egyszer (nomen est omen) lezúzták a filmekben, így a készítők nagyon jól tették, hogy új gonosz után néztek. Az már viszont kevésbé örömteli, hogy ezzel kapcsolatos meghallgatásokra nem jelentkezhettek sokan, hiszen a választott csirkefogó és kompániája, a Talpas Nindzsák meglehetősen súlytalanok maradnak a pizzazabáló teknősökre koncentráló filmben.
Igazából a sok rizsa mellett többet nem, hogy nem lehet, de nem is érdemes írni a TMNT-moziról. Csalódás, ezt aláírjuk, de gyermeki lélekkel igen élvezetes animációs film lett. A nagyobb gond, hogy felnőtt fejjel nem több, mint egy teljesen átlagos, lélektelen, csak-DVD akciófilm animált verziója, vagyis nyugodt szívvel kihagyható, nem feltétlenül éri meg a pénzét, majd valamikor egy kereskedelmi tévéadón. Többet érdemeltek volna a teknőcök, na! (sg.hu)

A szikla a rajongók kezében

Egy képregényadaptáció egyik, ha nem legkényesebb napirendi pontja, hogy ki is alakítsa a főhőst, illetve a negatív karaktert. Az elmúlt években elnézve a comicsoból készült mozikat, nem lehet panaszra okunk, de mivel egyre több és több kis füzetecskéből készülnek filmet csinálni, egyre inkább szűkül a hősöket megformáló potenciális személyek köre. A legújabb fejfájásra okot adó karakter Marvel kapitány, akinek megszemélyesítésére már számos színészt kipróbáltak, ám eddig úgy, senkinek sem akaródzik belebújni a robosztus igazságosztó jelmezébe. A legújabb híresztelések szerint erre a szerepre úgy néz ki, most mégis akadt egy nem pehelysúlyú filmcsillag, Dwayne Johnson, alias The Rock, ám hogy végül ő fog-e minket megmenteni a nagy világégéstől, az sokban a rajongóktól függ. Az egykori pankrátor az MTV-nek arról nyilatkozott, hogy Marvelen túl a Shazam főellenségét, Black Adamet is ő alakítaná. „Ez a rajongókon múlik. A nagy hatalom nagy felelősséggel jár.” (Mozinet)