Félelem és reszketés képregényben

2015 októberében debütál Amerikában a 10 évvel ezelőtt elhunyt Hunter S. Thompson kultikus művének, a Félelem és reszketés Las Vegas-ban képregényadaptációja. A Top Shelf-nél (IDW) megjelenő képregényt Troy Little kanadai alkotó készíti.

Troy Little eleinte animációval foglalkozott, majd saját kiadású sorozatával, a Chiaroscuro-val vált ismertté. Az IDW-vel régóta dolgoznak együtt, a Chiaroscuro önálló kötetben ennél a kiadónál is megjelent, a 2009-es, szintén az IDW égisze alatt kijött Angora Napkint pedig Eisner-díjra is jelölték. Készített képregényt a Powerpuff Girls című rajzfilmsorozatból is, rajzai, és az előzetes képek alapján a Félelem és reszketés Las Vegas-ban is hasonló stílusban készül majd.

fear-troy-1

Thompson kultkönyve két részletben debütált a Rolling Stone magazinban, 1971-ben. A történetben a főhős, Raoul Duke és ügyvéde, dr. Gonzo az „amerikai álom” nyomában Las Vegasba utazik, ahol Duke és Gonzo személye Thompsont magát és chicano ügyvédjét, Oscar Zeta Acostát mintázza. A könyv a hatvanas évek radikális szerveződéseit és drogkultúráját helyezi társadalomtörténeti összefüggésekbe.

– írja a Kultúrpart.

fear-troy-2

Linkek:
A kiadó közleménye
Troy Little weboldala

fear-troy-cover