DR. STRANGE: A fekete mágia mestere / A sötét dimenzió (MLH020)

Cím: DR. STRANGE: A fekete mágia mestere / A sötét dimenzió (MLH020)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Roger Stern, Peter B. Gills, Paul Smith, Bret Blevins, Mark Badger, Terry Austin, Paul Smith, Mark Badger, Bob Sharen, Stan Lee, Steve Ditko
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 184 oldal
Megjelenés: 2022.05.28.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Utazz el az ismeretlenbe Doktor Strange, a Legfőbb Varázsló társaságában!
A kifürkészhetetlenül erős mágikus praktikáknak köszönhetően a Marvel misztikus mestere különbözik minden más hőstől.
Legyél szemtanúja Doktor Strange klasszikus első felbukkanásának Stan Lee és Steve Ditko, a képregények legendás nagyágyúinak jóvoltából.
Aztán vesd bele magad Roger Stern író szemkápráztató opuszába, és merülj el te is a sötét dimenzióban, ahol felkelés robban ki az álnok Umar úrnő ellen.
Ezzel a Marvel-varázslattól duzzadó kötettel Doktor Strange újra megkezdi a rendelést, és már most szólítja a következő páciensét. Ne várakoztasd!
A KÖTET TARTALMA: STRANGE TALES (1. széria) 110. és DOCTOR STRANGE (2. széria) 68-74.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

A Marvelnél 1963-ra mindenki előtt világossá vált, hogy a cég jövője a szuperhősökben van.
Látva a Fantasztikus Négyes, A legyőzhetetlen Vasember és A csodálatos Pókember sikerét, Stan Lee úgy döntött, a vállalat egyik antológiasorozatából, a Strange Talesből is – ami addig egyrészes szörny- és fantasytörténeteket mesélt el – szuperhőssorozatot csinál. Kezdetben a Fantasztikus Négyes forrófejű hőse, Fáklya szerepelt benne, ám a 110. számtól kezdve „megosztott” cím lett belőle, terjedelmének felét ugyanis egy vadonatúj hős kalandjai tették ki, aki a sorozat címéből nyerte a nevét: Dr. Strange, a misztikus művészetek mestere.
A Marvel történeteinek többsége mindaddig tudományos koncepciókon alapult. A mágiához legközelebb a Thor oldalain jártak, de általában az asgardi kalandor high-tech fenyegetésekkel és földönkívüliekkel nézett szembe, nem pedig varázstudású ellenségekkel. Dr. Strange karakterével alkotói, Stan Lee és Steve Ditko nyakig merülhettek a mágiába, és sorra vezethették be a Marvel Univerzumba a misztikus világokat, a túlvilági tárgyakat, a démoni lényeket és a szinte kiejthetetlen nevű félisteneket.
Ezt a kötetet Dr. Strange már említett debütálásával kezdjük, amire a Strange Tales 110-ben került sor. Lee és Ditko elképesztő mennyiségű sztorit gyömöszölt bele mindössze öt oldalba, ahogy a rideg, magába zárkózott Strange a Rémálom nevű aljas álomúrral küzd. E sűrített történetmesélésből kiindulva nem csoda, hogy a jó doktor eredetéről csak a 115. számban lebbentették fel a fátylat.
Aztán ugrunk 20 évet 1984-be, Roger Stern néhány válogatott történetére. Ez Dr. Strange egyik legjobb korszaka, ahogy a Marvel misztikus mestere dimenziókon átívelő harcot folytat szörnyűséges
ellenségeivel. Stern pontosan tudja, mi a Legfőbb Varázsló karakterének lényege, és hogyan lehet kihozni belőle a legtöbbet. Hála Paul Smith gyönyörű rajzainak is, ezek a sztorik szépen bemutatják, mitől olyan lenyűgöző és érdekes Dr. Strange karaktere.
A nagy Hoggothnak, Seraphim árnyainak és Faltine lángjainak erejével felvértezve (hogy csak párat említsünk) Dr. Strange kétségkívül a Marvel univerzumának egyik legnagyobb hatalmú karaktere. (Sejtheted, hogy nem véletlenül hívják Legfőbb Varázslónak!) Bőven vannak hősök, akik alkalmasak idegen zsarnokok vagy szuperképességű bűnözők lekapcsolására, de a mágikus ámokfutókat és a démoni istenségeket nem lehet egyszerű pofonokkal elintézni. Hozzájuk kifinomultabb, ezoterikusabb megoldások szükségesek, és erre a Marvel Univerzumban Strange doki az egyetlen alkalmas ember.
Az Ötletek Házában folytatott túránknak határozottan EZ az igazán varázslatos része…

Előzetes oldalak mindkét történetből:

A kötetben felsorolt, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

  • Doktor Strange: Az eskü (NMK 56.)