Damage Report – megjelent

Nem képregény, de a Mangafan jóvoltából nemrég megjelent Bari “Damage” Máriusz Damage Report című könyve. A hazai képregénykiadók közül (ha jól számolom) harmadikként tehát a Mangafan is csatlakozott a Vad Virágok (A Silla Királyság Ékköve) és a Fumax (Assassin’s Creed, Emily the Strange) társaságához, és képregény helyett “hagyományos” könnyvel jelentkezett.

Sajnos még nem tartottam a kezemben a kötetet, így minden, amit tudok róla, az a kiadó honlapján található leírásból ered:

A DAMAGE REPORT a kétezres évek kordokumentuma az életünkről, kapcsolatainkról, internetekről, értékrendekről, szexről, technológiai újdonságokról és régiségekről, egy szóban: rólunk.
Hogyan képzeltük el a jövőnket? És mi lett helyette? Hogyan működnek a jövőkutatók? Mik azok, amiket nem jósoltak meg, de megkaptunk? Milyen egy közösségi oldal az üzemeltetők oldaláról? Hogyan értjük a zenét, más kultúrákat és egymást? Milyen kulturális mozgalmak vannak a Tron és a Mátrix mögött? És tényleg van internetkapcsolat a Föld és a Mars között? Ezek a könyv legártatlanabb kérdései.

Bari Máriusz (Damage) újságíró, blogger, kulturális interrupt, koffeint alakít át bármivé, azt meg még több koffeinné. Volt már forgatókönyvíró, sajtótájékoztatókról menekülő, tudományos rovatba szorult újságíró, alapított közösségi oldalt alternatív fiataloknak, majd gyártott magazint azoknak, akiknek az alternatív már nem volt elég, fertőzött főiskolai agyakat közösségi médiával, korábban rádiós, szövegíró, partiszervező és DJ.
Saját bevallása szerint: Kiolthatatlan szerelem a furcsaságok, ázsiai konyha, popkultúra, energiaitalok, kávé, pupillapornó és Japán iránt. Bármi jöhet, ha mérhető a Scoville-skálán. Vagy van frekvenciája.

Miután megláttam a Mangafan oldalán a hírt, eszembe jutott, hogy egyik reggel a Metropolban olvastam valamit valakiről, akit jövőkutatásról és popkultúráról kérdeztek, és hogy nemsokára megjelenik a könyve. Hát most már tudom, hogy erről olvastam, és persze a Metropol oldalán meg is találtam a szerzővel készült interjút.

A szerző weboldala: Damage Report