Csongor és Csanád – Kalandozás a megyében

Cím: Csongor és Csanád – Kalandozás a megyében
Szerző(k): Tóth István, Szlamcsik Máté
Kiadó: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
Ár: O Ft
Formátum: puhafedeles kötet
Terjedelem: 64 oldal
Megjelenés: 2022
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

Mit lehet tenni, ha két középiskola előtt álló diák bukásra áll történelemből, s utolsó lehetőség gyanánt kapnak még egy esélyt a javításra?

Csongor és Csanád, hogy tökéletes előadást tartsanak, hosszú útra indulnak a múltba, hogy megismerjék Csongrád-Csanád megye történetét a régmúlttól kezdődően napjainkig. A 2 ifjú tanuló kísérője nem más lesz, mint Móra Ferenc, aki a megye jeles írója, újságírója és muzeológusa volt, s Szeged és a régió egyik legjelentősebb kulturális központja, a múzeum is eme személy nevét viseli. A 3 fő közös útja során betekintést nyerhet többek között a terület római kori múltjába, az első országgyűlés történetébe, Csanád vezér győzelmébe, a boszorkányperekbe, a betyár-életébe, valamint természetesen a nagy, 1879-es árvíz eseményeibe. Számos a megye története szempontjából fontos település is bemutatásra kerül, mint például Szeged, Makó, Apátfalva, Óföldeák vagy éppen Szegvár a régmúlt krónikáiból.

Hogy sikerül-e a két nebuló felkészülése a nagy feladatra, az iskolai
előadásra, az megtudható a képregényből, ami itt érhető el.

A „Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című projekt keretében készült Tóth István: Csongor és Csanád Kalandozás a megyében című kiadvány 500 példányban került kinyomtatásra. A képregény a Csongrád-Csanád megyei lakosság részére készült, akik számára térítésmentesen biztosítja a Megyei Önkormányzat, a kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül.