ComixTúra #15

Bár az újászületett Geekz blogon már rég nem ComixTúra alatt futnak a képregényes írások, képtelen vagyok elszakadni ettől a megnevezéstől…

Szóval, megújult a Geekz ami szép és jó. Szó van itt kéremszépen egy m***ról [ ;) ] meg egy interjúsorozat első részéről. Nosza:


Berserk #1

    „A Berserk 1988-ban debütált egy 48 oldalas önálló történet formájában (Prototípus), ami még egy díjat is termett az alkotónak. Majd 1990 végén megjelent az első pár kötet, ezekután pedig egy manga-antológiában fejezetenként adagolva folytatódott, és folytatódik a mai napig is. (Persze ezek a fejezetek összegyűjtve, kötetekbe foglalva is napvilágot látnak.) A Berserk hamar népszerű lett az olvasók körében, ezt bizonyítja, hogy a manga egyik fejezetéből egy 25 részes anime sorozat is készült, kiemelkedő minőségben, a mangához képest kicsit visszafogottabb stílusban…”

geekz.blog.hu/ … /berserk_1


Geekz versus Képregénykiadók interjúsorozat I. – Képes Kiadó

    „A márciusi Képregény Börzén folytatott beszélgetések során merült fel, majd a május 17-18-i negyedik Magyar Képregényfesztivál forgatagában kristályosodott ki bennem, hogy miután a hazai közönség nagyon keveset tud a kilencedik művészet magyar zászlóhordozóiról, égető szükség lenne egy olyan interjúsorozatra, mely bemutatja őket, a mögöttük álló embereket, indíttatásukat, terveiket, kiadványaikat. Imígyen megvilágosodva a Geekz stábja úgy döntött, hogy változtatni kell a jelenlegi áldatlan állapoton, és puskavégre kapjuk az összes fontosabb, képregénykiadással foglalkozó kiadót…”

geekz.blog.hu/ … kepes_kiado