Charles Xavier Nyugodjék Békében!

A Marvel képregény-birodalom egyik legismertebb és legkedveltebb karaktere, X Professzor mostantól nemigen szerepel majd több füzetben. Az X-men néven ismertté vált szuperhősmutánsok csapatát összegründoló, felnevelő és képességeik kihasználására sarkalló mozgáskorlátozott tudósemberrel (Charles Xavier) az Avengers VS. X-men című kötetben találkozhatnak utoljára a rajongók.

A tudóst saját csapatának egyik tagja, Küklopsz ölte meg. Mentségére szolgálhat, hogy nem tudott magáról, hiszen testébe nemrég beleköltözött Főnix, aki nem mellesleg az X-men – Az ellenállás vége című mozifilmben Jean Grey bőrébe bújva végzett Xavierrel.

Amikor felmerült az Avengers VS. X-men gondolata, nem tűztük ki, hogy bármelyik karaktert is megöljük, de ahogy a történet haladt előre, egyértelművé vált, hogy ez kell legyen Charles Xavier utolsó szereplése” – fogalmazott közleményében Axel Alonso, a Marvel Entertainment főszerkesztője, hozzátéve, hogy a professzor halála fontos események láncolatát indítja el a Marvel-univerzumban.

Azt azért a hírhez hozzá lehet tenni, hogy a szuperhősös képregényekben nem túl meglepő, ha egy halottnak hitt karakter feltámad. A hírt a Twitteren némi szkepticizmussal fogadták a rajongók, egyikük azt írta hogy „Nyugodjon békében, X Professzor. Harmincnyolcadjára.”

Az X-men több filmfeldolgozást is megért: X Professzort Patrick Stewart (lásd a fotón) alakította a kasszasikerekben, míg a tavaly bemutatott előzményfilmben James McAvoy játszotta őt.
(MTI/Index)