Azért tettem

Cím: Azért tettem
Szerző(k): Ghyczy Csongor
Kiadó: Comicsmania
Ár: 700 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 24 oldal
Megjelenés: 2019.05.12.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

A Képregényfesztiválra jelenik meg Ghyczy Csongor második önálló képregényfüzete, az Azért tettem.

Akit megragadott Csongor 2017-es Online/Offline című történetének pesszimista korrajza, egyben fiatalos formanyelve, az most sem fog csalódni.

Annak ellenére, hogy az Azért tettem alapvetően egy thriller/krimi képregény, amiben egy gyilkosság előzményei bontakoznak ki, az Online/Offline alaptematikája (internetfüggőség, illetve jelen esetben az Internet befolyásoló hatása a fiatalokra) is visszaköszön benne. Két idősíkon játszódik: a jelen (a kihallgatószoba, illetve a rendőrőrs) és a múlt (a vallomásrészletekből összeálló események). A kötet alapjául egyébként egy valós, 2014-es bűncselekmény szolgált, melyet igen szabadon, inkább csak kiindulópontként használtam, mintsem konkrét hivatkozásként. Abban ugyanakkor biztos voltam, hogy egy ilyen sztorit nem kell sok színnel elmesélni. Nem véletlen, hogy a borítón is a vörös az egyetlen szín, ami kiegészíti a fekete-fehér grafikát. A füzetbe egyébként egy kis játékot is belecsempésztem, ki ismeri fel a kilencvenes évek zenei világára tett utalásokat? Az egyik főszereplő lány ugyanis e korszak rajongója, így igyekeztem tisztelegni jó pár ikonikus bandának (és persze lemeznek).

A limitált, sorszámozott kiadványt a Comicsmania Kiadó fesztiválos standján lehet beszerezni, illetve a szerzővel dedikáltatni.

Előzetes oldalak: