Az olasz taxisofőr és a húsvéti tojás rejtélye

Gyorsan eltelt egy hónap, így ismét jelentkezem, hogy fél tucat rejtvénylap képregényes vonatkozásairól számoljak be.

A ZsebRejtvény Színes idei második számába csak egy humoros képsor jutott, de az legalább Fazekas Attilától. Semmi Áronnak ezúttal a tiltott szerencsejátékkal gyűlik meg a baja.

Az április Fülesbagolyban Balog Zoltán és Balog Zoltán Márk Kövek című comic strip sorozatából szerepel négy csík A kalapos bosszúálló címmel.

Az Extra Fülesbagoly tavaszi számában Irgalmas cselekedet címmel szerepel egy történet. Henry Slesar elbeszélését Kiss Ferenc és Gergely László képregényesítette. A sztoriról csak annyit, hogy egy amerikába szakadt olasz különös módon szerez vőlegényt lányának. Ha a digó taxisofőr fizimiskája egyeseknek ismerős, az nem a véletlen műve. Csak annyit árulok el, hogy a modell a Képregény.net regisztrált tagja.

A Kis Fülesben véget ért Podmaniczky Ferenc Hogyan írjunk húsvéti novellát című képregénye. A ciripelő telefonnak köszönhetően az emberrablás hepiendbe torkollik. Róka felügyelő pedig egy eltűnt húsvéti tojás ügyében nyomoz.

A Fülesben még két hónapig A király árnyéka című történelmi képregényt olvashatjuk Fazekas Attila míves rajzaival, a Kedvenc 7. számában pedig éppen csak elkezdődött Nagy Sándor története, illetve Celestin képtörténetéből még csak a szereposztás jelent meg, így senki nem maradt le semmiről.